9.8 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneDeurne pakt volle buit in Heeze en heeft periodetitel voor het grijpen

Deurne pakt volle buit in Heeze en heeft periodetitel voor het grijpen

SV Deurne pakte zondagmiddag de volle buit in Heeze. Het versloeg de plaatselijke voetbalvereniging met 1-2 en heeft daardoor de periodetitel voor het grijpen.

Eerbetoon voor Maarten Vos
Deurne had in de openingsfase het beste spel op Sportpark Het Lambrek. In de vijfde minuut werd de bal binnen geschoten door Twan Hendricks, maar werd die treffer afgekeurd omdat de bal al over de achterlijn was. In de elfde minuut kwam er een eerbetoon voor Maarten Vos door Deurne Youth, de fanatieke aanhang van SV Deurne, omdat de aanvaller na twaalf jaar gaat stoppen bij de blauw-witten. De ploeg van Jurgen Elbers kwam na 22 minuten eindelijk op voorsprong. Uit een hoekschop van Hendricks werd de bal in het doel gekopt door Stefan van der Werf.

Het spandoek van Deurne Youth voor aanvaller Maarten Vos | © SV Deurne

Rode kaart voor Veeneman
Aan het begin van de tweede helft had de thuisploeg meer balbezit, maar kwam Deurne na een uur spelen toch op 0-2. Matheij werd in het zestienmetergebied gehaakt door Heeze-goalie Vincent Janssen, waarna Stefan van der Werf de penalty voor Deurne benutte. Even later moesten de bezoekers met tien man verder, nadat Yuri Veeneman van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Gijs Stevens. De Deurnenaren gingen leunen op de defensie, maar kregen een kwartier voor het einde toch een tegentreffer te verwerken. Ivo Moerenhout bracht in de 74e minuut de spanning terug in de wedstrijd, maar er werd daarna niet meer gescoord.

SV Deurne staat nu in de strijd om de derde periode drie punten voor op Chevremont. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen SV Venray.