9.3 C
donderdag 28 maart 2024
Home- VlierdenGeen kampioenstitel voor ZSV Zeilberg en SPV Vlierden

Geen kampioenstitel voor ZSV Zeilberg en SPV Vlierden

Voor zowel ZSV Zeilberg als SPV Vlierden bracht afgelopen zondag niet wat werd gehoopt. SPV Vlierden verloor bij Boerdonk met 4-1 en verspeelde hiermee het kampioenschap aan HVV Helmond in de Vijfde klasse. ZSV won wel, maar dat was niet genoeg om EHC/Heuts voor te blijven in de Eerste klasse.

De Vlierdenaren verspeelden vorige week al de eerste kans op het kampioenschap tegen directe concurrent HVV. Ondanks het verlies hadden de zwart-witten het nog in eigen hand. Dan moest er zondag gewonnen worden van Boerdonk en dan was het kampioenschap vrijwel zeker. Dit klusje wist SPV niet te klaren. ZSV had het niet meer in eigen hand. EHC/Heuts uit Hoensbroek zou moeten verliezen bij Wittenhorst en de Zeilbergers moesten zelf winnen thuis tegen Sportclub Susteren. Op de Kranenmortel werd gewonnen door ZSV, maar in Wittenhorst bleek EHC/Heuts te sterk.

Boerdonk – SPV Vlierden
Nadat het vuurwerk van de SPV-aanhang gedoofd was, kon de wedstrijd beginnen. SPV nam het initiatief in de eerste paar minuten. Na wat kansen kregen de Vlierdenaren een counter tegen en kwam de thuisploeg op voorsprong. Al gauw maakte Leon Swinkels namens SPV de gelijkmaker. Hierna bleef SPV jagen op de 1-2 en bleven er kansen komen. Ook Boerdonk liet van zich horen en scoorde, maar dit doelpunt werd afgekeurd door buitenspel. Na de thee bleef het spelbeeld ongewijzigd. Nog geen vijf minuten in de tweede helft pakte de thuisploeg de voorsprong. Trainer Mario Plugers moest nu met een plan komen en besloot zijn laatste wissel in te zetten. Dit werkte averechts voor SPV. Bram Rijnders viel geblesseerd uit waardoor Vlierden nog een half uur met tien man door moest. Dit bleek de nekslag. Al gauw na het wegvallen van Rijnders werd de 3-1 gescoord. Hierna probeerden de zwart-witten nog wel wat maar tevergeefs. Vijf minuten voor tijd werd ook nog de 4-1 gemaakt.

ZSV Zeilberg – Sportclub Susteren

De geel-zwarten speelden hun kampioenswedstrijd vol overgave en wonnen thuis met 4-3 van Susteren. Al in de derde minuut viel het eerste doelpunt, voor Susteren. Dit zette de Zeilbergse ploeg op scherp en vijf minuten later werd de bal vrijgespeeld door Marco Manders waardoor Thijs Meulendijks de stand met een mooie uithaal op 1-1 bracht. Acht minuten voor rust kwam ZSV opnieuw op achterstand. In de minuten die volgden deden zich diverse kansen voor de thuisspelende ploeg voor, maar toch gingen zij met 1-2 de rust in.

In de tweede helft trof ZSV een defensief spelende ploeg tegenover zich. Ze hadden veel moeite om door de dubbele verdedigingslinie te breken. Toch lukt het om in de 69ste minuut een gelijkmaker te scoren, de eer was dit keer aan Rick Wiersma die vanaf de zestien meter lijn raak schoot In de 83ste minuut bracht Thijs Meulendijks de ploeg op voorsprong en zes minuten later trapte Joep Claassen de vierde bal in het net van de Limburgse club. De wedstrijd leek beklonken maar in de 91ste minuut speelde Susteren nog een troef en bracht de eindstand daarmee op 4-3.

Onder een daverend applaus verlieten de ZSV-ers het veld. De kampioenstitel  in de eerste klasse D moesten zij afstaan aan EHC/Heuts dat met 0-1 won van Horst maar dat kon de pret niet drukken. In de nacompetitie zal nog gestreden worden voor een promotie naar hoofdklasse B. De eerste wedstrijd daarvan zullen de geel-zwarten aankomende zondag spelen het Rotterdamse Leonidas.