10.3 C
Deurne
donderdag 28 maart 2024
Home- DeurneMooie thuiswedstrijden in hoofdklasse en eerste klasse van handbalvereniging de Sprint

Bij Handbalvereniging de Sprint waren er afgelopen zaterdagavond twee mooie wedstrijden te zien in sporthal de Peelhorst, zowel de DS1 als de HS1 hadden hun thuiswedstrijd.

Wedstrijdverslag DS1 hoofdklasse
Vooraf was het duidelijk dat de krachtsverschillen zo groot zijn, dat de Sprint deze wedstrijd moest winnen. Ondanks dat gegeven had de Sprint moeite om uit te lopen in het begin van de wedstrijd. LimMid heeft een sterke linker opbouwer die er nog wel eens langs kon glippen. Lukt dat niet dan spelen ze graag het spel met de cirkelloper. Ondanks die kennis hield LimMid het een kwartier vol tot een stand van 7-7. Net daarvoor kreeg Anke een rode kaart. LimMid maakte een overtreding op haar en Anke, nog liggende op de grond, wilde snel de bal uitnemen in verband met de ruimte die er was in de omschakeling. De persoon die een overtreding had gemaakt op Anke lag vlak naast Anke. Bij het nemen van de vrije worp raakte Anke de speler van LimMid. De uitleg van de scheidsrechter dat dat een bewuste actie was, pootje haken, werd niet gedeeld door de Sprint. Na de 2 minuten tijdstraf kwam Rachelle in het veld en die nam het team mee naar een tandje sneller, meer beleving en vooral ook meer doelpunten. Vanaf dat moment ging het lopen en kreeg LimMid weinig kansen meer. De dekking stond beter, hun opbouwer werd door Gabi uit de wedstrijd gespeeld en vooral door het verhogen van het tempo liep de Sprint uit naar een ruststand van 14-9.

In de rust werd besproken dat de Sprint vooral met tempo door moesten gaan, aanvallend had LimMid niet veel te bieden en het was zaak om de voorsprong uit te bouwen. Binnen 7 minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist. Lindy en Elke zorgden hier aanvallend voor de doelpunten en in de dekking stond de Sprint als een team. Wendy pakte in die periode weer de nodige ballen en zodoende stond het al snel 17-10. Het leukste doelpunt kwam halverwege de 2de helft. Afgelopen week had de Sprint een doelpunt getraind. Klinkt raar, want we doen niet anders, echter dit had een ludiek karakter. Als je in de training iets bedenkt en in de wedstrijd lukt het dan precies zoals gedacht, dan heeft dat een positief effect. De coach van LimMid stond te kijken en snapte er niks van. Gelukkig hadden we een goed leidende scheidsrechter die hier adequaat mee omging.

De sprint liep daarna verder uit naar een stand van 27-16. De laatste 7 minuten werd het wat chaotisch. De cirkel kreeg teveel ruimte en mede daardoor werd de stand nog wat dragelijker voor LimMid. De eindstand van 28-20 was dan ook volledig terecht. De sprint wint volgens verwachting van LimMid, met 28-20.

Wedstrijdverslag HS1, eerste klasse
Na een sterk begin van de thuisploeg nr 8 bleven de technische gasten uit Reuver nr 3 eenvoudig overeind, stand 4-4. De Sprint/Niobe had de 6-0 dekking niet goed op orde waardoor de gasten maar bleven scoren en de thuisploeg rommelig was in het hoge tempo. Alleen Luc van der Horst blonk wel uit. De doelman pakte veel ballen en haalde een goed niveau. Na 22 minuten stond het 9-13. Daarna ging de thuisploeg over op een 5 -1 dekking en liep de aanval wel goed,en de thuisploeg knokte zich tot 14-14 bij rust. Na een speech begon de thuisploeg op toeren te draaien,  vooral de snelle tegenaanval en snelle middenuit waren  mooi om te zien. Waar Rik en Max van de Zanden los kwamen en veelvuldig cirkel loper en topscoorder Sjoerd van Pelt gevonden werd 24-19.
Hercules zetten 10 min voor tijd de linker opbouwer van de Sprint/Niobe vast en het aanvalsspel van de thuisploeg HS1 was geluwd. De ploeg was de weg helemaal kwijt bij een stand van 24-26. In de laatste minuten rechten ze de rug nog een keer en werd het 26-27. Na een alles of niets poging ging de winst toch naar de gasten. Coach Reinald van Gog was toch heel complimenteus over zijn jonge ploeg en ziet een goede stijgende lijn. Ervaring in het spel leer je in deze wedstrijden, en dat is een goed leer moment. Volgende week de nr 4 uit in weert moet het spel zijn niveau weer laten zien.
De stand eindigde uiteindelijk in Sprint/Niobe- Hercules 26 – 29 (14-14)

Bron: Bas Leesberg
Foto’s: bron De Sprint