11.2 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneNouwen en Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld in kwartfinale Olympische Spelen

Nouwen en Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld in kwartfinale Olympische Spelen

De Deurnese voetbalster Aniek Nouwen is vrijdagmiddag met de Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Tokyo. In de kwartfinale verloor Nederland na strafschoppen van de Verenigde Staten.

Oranje begon goed aan de wedstrijd. In de 18de minuut schoot spits Vivianne Miedema de 1-0 binnen. Daarna kwam de Verenigde Staten sterk terug; nog voor de rust stond het 1-2.

Betere partij
Al vroeg in de tweede helft kwam Nederland op gelijke hoogte, opnieuw via Miedema. Daarna was Oranje de betere partij. Tot hele grote kansen leidde dit niet. Daarom bleef het lang spannend. Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Lieke Martens de kans om de wedstrijd te beslissen met een strafschop, maar ze miste.

Strafschoppenreeks
Ook in de verlenging die volgde hadden de Nederlandse voetbalvrouwen het betere van het spel, maar dit konden zij niet omzetten in een doelpunt. Daarom moest een strafschoppenreeks de beslissing brengen. Miedema nam de eerste penalty en miste. Nouwen was als vierde aan de beurt, en ook haar strafschop werd gestopt door de Amerikaanse keepster. Daardoor kon Megan Rapinoe daarna met haar penalty de strafschoppenreeks beslissen (2-4).

Chelsea
Het Olympisch avontuur van de Oranje Leeuwinnen is ten einde. Nouwen kan zich op gaan maken voor de eerste wedstrijd bij haar nieuwe club in Londen. Eerder dit jaar zette de Deurnese haar handtekening onder een driejarig contract bij Chelsea.