Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneSchoolvoetbaltoernooi Deurne

Schoolvoetbaltoernooi Deurne

Afgelopen woensdag hebben SV Deurne en ZSV in samenwerking met Leef! Deurne de vijfde editie van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Deurne georganiseerd. Ruim 350 kinderen van tien verschillende basisscholen, verdeeld over 38 teams, gingen onder het genot van een prachtig voorjaarszonnetje met elkaar de strijd aan in twee verschillende categorieën.

In de categorie groep 5/6 werd door 17 teams verdeeld over drie poules de nieuwe KNVB spelvorm zes tegen zes gespeeld op een kwart veld. Bij groep 7/8 speelden de 21 deelnemende teams in drie poules de spelvorm acht tegen acht op een half veld.

Er werd in totaal op maar liefst 17 velden gespeeld van ZSV en SV Deurne. Zo veel dat zelfs deze twee verenigingen samen nog  te weinig doeltjes hadden. SJVV stak de helpende hand toe door goaltjes uit te lenen. Een mooie samenwerking tussen deze drie voetbalverenigingen.

De wedstrijden stonden onder leiding van leerlingen van de sportklas van het Peelland College Deurne en een aantal enthousiaste jeugdscheidsrechters van ZSV. Om 17.00 uur kwamen na een spannende strijd de volgende teams als winnaars uit de bus: bij groep 5/6 werd de D’n Bogerd 1 winnaar, bij groep 7/8 werd de winnaar Tijl Uilenspiegel 3.

De twee winnaars mogen het nu op 15 mei a.s. in Beek en Donk bij de volgende ronde op gaan nemen tegen andere teams uit de regio en proberen een plaats te veroveren in de districtsfinales met als uiteindelijke doel de grote finale op de KNVB complex in Zeist.

Net als voorgaande jaren was er weer een Sportiviteitprijs voor het team dat zich in en op het veld het sportiefste gedraagt. Bij groep 5/6 won Zeilberg 1 en bij groep 7/8 was dat Gerardus 3. De winnaars van de sportiviteitsprijs ontvangen kaartjes voor een wedstrijd van Helmond Sport.