10.1 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneSpannend voetbal maar geen overwinning voor SV Deurne op Chevremont (3-3)

Spannend voetbal maar geen overwinning voor SV Deurne op Chevremont (3-3)

Het weer werkte op deze zondag niet bepaald mee aan ideale voetbalomstandigheden maar toch werd het op De Kranenmortel in Deurne een spannende wedstrijd tussen Deurne en Chevremont die eindigde in een 3-3 gelijkspel. Een match waarin van alles gebeurde en die niet meteen goed maar wel enerverend voetbal opleverde.

Bij Deurne keerde Mark Louwers terug in het hart van de defensie, waardoor Luc Veeneman naar de rechtsachter positie verhuisde. Chevremont begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Deurne direct vast op de eigen helft. De ene na de andere combinatie werd op de grasmat gelegd zonder dat Deurne in haar spel kon komen. Een doelpunt leek niet te kunnen uitblijven.

Een eerste tegenstoot

Eerst redde Robin Verhoeven nog goed op een schot uit de tweede lijn, maar in de zevende minuut was het raak. Een voorzet van links kwam bij de volledig vrijstaande Eloy Cox, die de bal met een volley via een stuit in het dak van het doel deed belanden 0-1. Vanuit de aftrap wist Deurne een eerste tegenstoot te plaatsen, maar Chevremont bleef gevaarlijk en zag een inzet net naast gaan. Eigenlijk uit het niets kwam Deurne in de veertiende minuut op gelijke hoogte. Na een goede actie van Erwin van den Broek kwam de bal bij Dennis groen, die deze beheerst over de keeper lobde 1-1.

De weg kwijt

Kort daarna moest Gregory Lammers met een blessure het veld verlaten, hij werd vervangen door Jan Kuipers. Chevremont leek na de gelijkmaker de weg kwijt en Deurne kwam beter in de wedstrijd. Dit leidde in de 21ste minuut tot een mogelijkheid voor Thijs Matheij, die na een goede voorzet van Mark Kuijpers vanaf links de bal net naast het doel werkte. Even later kreeg diezelfde Matheij na een snel genomen vrije trap een enorme kans, maar hij wist één op één de keeper niet te verschalken. Nadat Chevremont een goede kans niet wist te benutten was het Luc Veeneman, die Deurne in de 41ste minuut op 2-1 bracht. Een vrije trap van Mark Kuijpers kreeg hij in eerste instantie niet lekker op het hoofd, maar de bal belandde via een omweg toch weer voor zijn voeten om deze met de punt van de schoen in de benedenhoek te werken.

Aanvallend

Na de rust gebeurde er even weinig tot niets, totdat Thijs Matheij opnieuw de diepte in werd gestuurd en door Kevin Senden tegen de grond werd gewerkt, rode kaart en penalty voor Deurne. Dennis Groen benutte deze soeverein 3-1 en iedereen verwachte dat daarmee de wedstrijd in het slot gegooid zou worden. Niets was minder waard, Chevremont schakelde een tandje bij en wisselde twee maal aanvallend. Jurgen Elbers hamerde op de controle, maar Deurne had daar zichtbaar moeite mee. Nadat Anton Loverbos een vlammend schot net naast zag gaan wist Chevremont een bal in de zestien meter van Deurne te brengen. Yuri Veeneman kreeg de bal niet lekker op de schoen, waarna zijn broer ten koste van een overtreding binnen het strafschopgebied de zaak probeerde te redden. Maar het eindresultaat was een gele kaart en penalty voor Chevremont, die door Elroy Cox werd binnen geschoten 2-3 in de 65ste minuut. Deurne bracht Twan Hendricks in de wedstrijd voor Parfait Luwawa.

Rode kaart Senden

Robin Verhoeven tastte mis bij een corner maar het liep goed af voor Deurne, waarna Matheij een duel te fel inging en een gele prent opliep. Diezelfde Matheij kon in de 74ste minuut opnieuw alleen op de goal van Chevremont afgaan, maar werd door een verdediger geblokt. Ditmaal geen penalty, maar Melvin Senden was geïrriteerd door de val van Matheij en ging onreglementair verhaal halen, wat hem na interventie van de assistent scheidsrechter op een rode kaart kwam te staan.

Slordig balverlies

Deurne wist geen raad met de dubbele overtalsituatie, de lange bal werd teveel gehanteerd en op het middenveld probeerde men een mannetje uit te spelen in plaats van met combinaties trachten de tegenstander kapot te spelen. Slordig balverlies leidde een razendsnel uitgevoerde counter in, die door de voorwaartsen van Chevremont perfect werd afgemaakt wat een stand van 3-3 opleverde. Deurne probeerde de wedstrijd nog naar zich toe te trekken en er kwamen kansen. Een schot van Dennis Groen werd van de lijn gehaald, Twan Hendricks knalde op de lat en Thijs Matheij werd in de 88ste minuut nogmaals vrij voor de keeper gezet, maar hij wist de bal van vijf meter niet naast de keeper te krijgen.

In de tussentijd had Mark Louwers na een botsing, duizelig het veld verlaten en was Harm van der Steen zijn vervanger. Deurne alle geluk van de wereld, dat een nieuwe counter van Chevremont die had kunnen leiden tot een doelpunt op het nippertje buitenspel werd gemaakt. Hierdoor bleef het bij 3-3 en liet Deurne tegen de koploper 2 punten onnodig liggen.

Volgende week staat voor de ploeg van SV Deurne de uitwedstrijd tegen Venlosche Boys op het programma.

Bron: SV Deurne – Kees Brood