13 C
donderdag 28 maart 2024
Home- VlierdenSPV Vlierden verliest promotiewedstrijd en blijft in vijfde klasse

SPV Vlierden verliest promotiewedstrijd en blijft in vijfde klasse

Vanmiddag is het SPV uit Vlierden niet gelukt om te promoveren naar de vierde klasse. In de promotiewedstrijd tegen Herpina uit Herpen verloor de ploeg van Mario Plugers met 1-4.

In het laatste seizoen van Mario Plugers bij de zwart-witten leek de promotie het minimale. In een seizoen dat er veelal rooskleurig uitzag voor SPV, bleek HVV te sterk in de competitie. Op Sportpark Den Uil in Erp bleek Herpina te sterk voor SPV waardoor de Vlierdenaren in de vijfde klasse blijven.

Wedstrijdverslag
De eerste paar minuten waren de teams aan het aftasten en waren er wat kansen over en weer. In de 38e minuut schoot een corner van SPV gevaarlijk door en kwam zo voor de voeten van Max van Duursen terecht die geen moment twijfelde en de zwart-witten op 1-0 zette. Een aantal minuten later werd de spits van Herpina 1-op-1 gezet, maar door goed werk van doelman Thomas Swinkels kreeg hij niet de kans om te scoren. Met deze voorsprong voor SPV gingen we de rust in. Na de aftrap voor de tweede helft, was het binnen 30 seconden al weer gelijk. Door goed aanvallend spel van het team uit Herpen werd het 1-1. Tien minuten later speelde Herpina wederom een aanval goed uit waardoor het 1-2 werd. Er was flink werk aan de winkel voor de mannen van Plugers. Maar tevergeefs. Na het opstomen van de laatste man van Herpina werd er snel naar het doel van Swinkels gevoetbald en werd het 1-3. SPV moest nu risico’s gaan nemen waardoor het achterin kwetsbaar werd. Dit resulteerde in een counter van Herpina waarbij een foutieve terugspeelbal en het uitkomen van Swinkels de nekslag was, 1-4. Hierna creëerde Vlierden nog wel wat maar door goed werk van de doelman van Herpina bleef de stand op 1-4 steken.

SPV Vlierden speelt volgend jaar dus weer in de vijfde klasse waar de nieuwe trainer Marty Heijmans de Vlierdenaren zal moeten motiveren om komend seizoen weer te strijden voor het kampioenschap.

Bron: Bas Leesberg