HomeTV SportSV Deurne 1 - Baronie 1

SV Deurne 1 – Baronie 1

Ook Baronie maatje te groot
Weer nacompetitie voor Deurne

Deurne kan zich op gaan maken voor de nacompetitie na de 3-4 nederlaag tegen Baronie. Ook deze wedstrijd konden de blauw-witten, door het congé van trainer Ronnie Couwenberg nu onder leiding staand van Henk van der Steijn en Peter van Dam, niet overtuigen. Het had overigens niets uitgemaakt als Deurne wél had gewonnen, want Groene Ster won zijn duel met 1-0 van Schijndel en is daardoor onbereikbaar voor Deurne geworden met nog een wedstrijd te gaan. Voor Deurne scoorden Verbeek, Joosten en Van der Werf.

Deurne begon niet sterk aan de wedstrijd: Meierdres testte in de eerste minuut al Van Crooij, maar deze pareerde knap diens kans. Er kwam nog een mogelijkheid voor de Baronnen, maar ook deze leverde niets op. In de zesde minuut was het raak voor Deurne en Wim Verbeek stond precies goed om de rebound van de inzet van Van der Werf, uit een corner van Joosten, met links binnen te schieten: 1-0. Deurne leek in de wedstrijd te komen, maar Van der Steen miste in kansrijke positie de kans op de 2-0, maar ook bij Baronie stond het vizier nog niet scherp afgesteld; Dennis Peragon verscheen vrij voor Van Crooij, maar mikte een meter naast. De gelijkmaker kwam er toch in de 24ste minuut; falend verdedigen en te laat reageren stelde Jordi Nijs in staat om vanaf een meter of 30 aan te leggen op het Deurnese doel, het schot ging binnen en van Crooij zag er hierbij niet goed uit. Acht minuten later had Van der Werf een dot van een kans op knap aangeven van Tulmans, maar de spits kreeg de bal niet onder controle en deelde in de Deurnese malaise. Tot overmaat van ramp was weer een fout van Van Crooij de aanleiding voor de 1-2 in de 37ste minuut. De doelman beging obstructie in het zestienmetergebied en de bal ging op de stip. Dennis Peragon liet dit buitenkansje niet liggen en schoot foutloos binnen.

11 minuten na de hervatting leek het doek voor Deurne gevallen: weer Peragon profiteerde van mistasten van Van Crooij en kon vrij eenvoudig de 1-3 aan laten tekenen. Deurne was rijp voor de slacht, Groen en Van de Besselaar kregen geel en de niet al te best leidende scheidsrechter Van Grinsven zag natrappen van Lourens over het hoofd. Peregon had 22 minuten voor tijd de 1-4 op zijn schoen, maar oog in oog met Van Crooij trapte hij de bal hoog over. In dezelfde minuut voorkwam Versleeuwen de 1-4 door de bal van de achterlijn te halen. Dit leek Deurne moed te geven, zeker toen Joosten niet veel later op miraculeuze wijze de 2-3 binnenwerkte. Bijna iedereen dacht dat de bal in het zijnet was geschoten, maar hij bleek wel degelijk binnen: 2-3. Twee minuten later, in de 72ste minuut lag zelfs de 3-3 binnen; Van der Werf kon met zijn neus (!) de gelijkmaker aan laten tekenen. Deurne leefde op en ging op zoek naar de winnende treffer, maar ook Baronie bleef azen op de kansen: Van Crooij neutraliseerde een kwartier voor tijd een afstandsschot van Baharila Johannes, maar moest tien minuten voor het laatste fluitsignaal alsnog de gang naar het net maken en weer was het Peragon die tekende voor het doelpunt dat ook door Van de Besselaar niet uit de doelmond kon worden weggewerkt.

Even leek het er nog op dat het 3-5 zou worden na een onterecht gegeven strafschop twee minuten voor tijd, maar nu voorkwam Van Crooij met een prima redding dat Peragon zijn vierde van de middag maakte.

Volgende week reist Deurne om des keizers baard af naar Bergen op Zoom om tegen DOSKO de reguliere competitie af te sluiten, om daarna, evenals Schijndel, de molen van de nacompetitie in te gaan. Bovenin is het nog ongemeen spannend en maken TEC (50 punten), Gemert (49 punten)en Dongen (48 punten) nog kans op het kampioenschap.

Opstelling Deurne: Van Crooij, Verbeek, Van de Besselaar, Burhenne, Versleeuwen, Kuipers (80’ Louwers), Groen, Joosten, Tulmans, Van der Steen, Van der Werf.

Scoreverloop: 6’ Wim Verbeek 1-0, 24’ Jordi Nijs 1-1, 37’ Dennis Peragon 1-2, 56’ Dennis Peragon 1-3, 70’ Ronald Joosten 2-3, 72’ Stefan van der Werf 3-3, 80’ Dennis Peragon 3-4.