14.6 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneSV Deurne behaalt spectaculaire, maar vooral nuttige overwinning

SV Deurne behaalt spectaculaire, maar vooral nuttige overwinning

SV Deurne speelde zondag tegen Minor en pakte de punten. Ze wisten met 3-2 te winnen van de club uit Nuth.

Aanvankelijk zag het zag er niet naar een overwinning uit, sv Deurne begon matig en vooral nerveus aan de wedstrijd en met name Amin Elalij van Minor maakte het de deurnese verdediging erg lastig. Uiteindelijk was het dan ook Minor dat in de 17e minuut via een scrimmage 0-1 liet aantekenen. Gelukkig was dit de wake-up call voor sv Deurne en wist Harm vd Steen na een prima aanval via links al in de 22e minuut de gelijkmaker binnen te schuiven. In het vervolg bleef sv Deurne de boven liggende partij, had misschien recht op een penalty in de 27e minuut , kreeg via de uitblinkende Stefan van de Werf en Harm vd Steen enkele goede kansen , maar moest toch toezien dat een opportunistisch spelend Minor met een uitstekende uitval over links net voor rust 1-2 binnen tikte.   sv Deurne drong nog aan , maar verder dan een prima kans van Anton Loverbos kwam het niet en moest met een achterstand de rust in.

Meteen na rust , weer het zelfde beeld, een aanvallend sv Deurne , maar de kansen via uitvallen voor Minor, toch bleef sv Deurne naar de gelijkmaker zoeken , met name Stefan van de Werf en de inmiddels ingevallen Maarten Vos , bleven voor veel gevaar zorgen voor het doel van Minor.  Uiteindelijk resulteerde dit in een doelpunt voor sv Deurne , het was Job Steeghs die met een magistrale kopbal , na een voorzet van Maarten Vos, in de 75e minuut ,de verdiende gelijkmaker liet aan tekenen.   De wedstrijd stond op scherp en werd ook wat grimmiger en toen na een terechte rode kaart, middenvelder Furkan van Minor het veld moest verlaten , kreeg sv Deurne de overhand. Een oppermachtig sv Deurne drong aan met name via de vleugel verdigers Stan Versleeuwen en Mark Kuijpers , moest even terugschakelen toen aanvoerder Dennis Groen met een vervelende enkelblessure het veld moest verlaten, maar kreeg in de 90 e minuut de ultieme beloning…..

Een actie opgezet door Harm vd Steen , die prima doorging na een schijnbaar afgeslagen aanval, belandde bij Stefan vd Werf , die beheerst maar vooral slim afrondde, een echte spitsen goal,… 3-2 voor de thuisclub. Omdat er in de resterende minuten niets meer gebeurde, won sv Deurne uiteindelijk verdiend, vooral door het blijven doorzetten en goede collectief. Door de overwinning krijgt sv Deurne zicht op een plaats in de middenmoot en mag het volgende week aantreden tegen koploper sv Meersen, dat verrassend de drie punten bij sv Venray moest laten.

Selectie sv Deurne :

Bukkems, Versleeuwen, Louwers, Steeghs, Kuijpers, Geven, Groen ( 80e minuut Martina ), Nelemans ( 52e minuut Vos ), Loverbos ( 89e minuut Veeneman ), vd Steen en van der Werf. Gele kaarten voor Dennis Groen en Mark Kuijpers ( schorsing ).