6.5 C
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneSV Deurne weer zonder punten tegen hekkensluiter

SV Deurne weer zonder punten tegen hekkensluiter

Deurne startte de wedstrijd zonder de disciplinair gepasseerde Maarten Vos. Stan Versleeuwen was terug van een blessure. Stijn Broekx nam de plaats van Vos in en speelde een verdienstelijke wedstrijd. De eerste helft was van beide kanten sterk op de controle gericht. Deurne kwam wel regelmatig goed door via de flanken, maar de scherpte bij de laatste pass ontbrak steeds. Een vrije trap van Stijn Broekx kort voor rust kon door de keeper van Volharding maar net tot corner worden verwerkt. Volharding kwam in de eerste helft tot twee goede schietkansen, één keer redde Joost Bukkems goed, de andere bal werd door de spits van Volharding over geschoten. Wim Verbeek liep in de 27e minuut tegen een onnodige gele kaart aan na een schwalbe.

Kort na rust liep ook Mark Kuijpers, de beste speler aan Deurne- zijde, tegen een gele kaart aan, waardoor hij volgende week tegen Venray op de tribune mag plaatsnemen. Deurne begon zeer overtuigend aan de tweede helft en zette goed druk. In de 48e minuut zag Harm van der Steen een goed schot net aan de verkeerde kant van de paal gaan. Eén minuut later kon Ruhendrie Martina na goed doorkoppen van Van der Steen alleen op de keeper afgaan, die de inzet met de voet kon pareren. Na tien minuten in de tweede helft draaide het wedstrijdbeeld ineens om en kreeg Volharding binnen 10 minuten drie uitgelezen mogelijkheden om op voorsprong te komen. De eerste kans werd naast geschoten, op de tweede redde Joost Bukkems fantastisch en bij de derde kans bracht de paal uitkomst. Hierna kreeg Deurne twee mogelijkheden na goede acties van Vos (die in de 55e minuut  Martina was komen vervangen). Stijn Broekx kopte op de bovenkant van de lat en Harm van der Steen kopte net over. Daarna nam Volharding de grip op de wedstrijd weer over en in de 69e minuut was het dan ook raak. Na balverlies bij de middenlijn voerde Volharding een perfecte counter uit en wist Jip Versteegen de 1-0 tegen de touwen te schieten. Deurne probeerde daarna de gelijkmaker af te dwingen en was daar één keer dichtbij toen Harm van der Steen een rebound na een kopbal van Wim Verbeek net niet kon verzilveren door goed keeperswerk. Volharding kreeg nog een paar mogelijkheden om 2-0 aan te tekenen en Deurne kwam niet verder dan een paar scrimmages zonder echt gevaar.

Door deze uitslag is Volharding in punten gelijk gekomen met Deurne. Alleen SSS’18 en De Valk staan nog onder dit tweetal. De tegenstander van volgende week, Venray staat 1 puntje boven Deurne, zodat Deurne volgende week vol aan de bak moet.

Opstelling SV Deurne: Bukkems, Versleeuwen (60′ Steeghs), Verbeek, Louwers, Kuijpers, Geven (77′ R. Sonnemans), Loverbosch, Groen, Broekx, Van der Steen, Martina (55′ Vos).