dinsdag 16 april 2024
Home- DeurneZSV heeft geen kind aan SV Oostrum

ZSV heeft geen kind aan SV Oostrum

door: Martien van Rijt

Het was al snel duidelijk: ZSV had z’n zinnen gezet op het behalen van de volgende ronde en trad met nagenoeg de gebruikelijke basis aan. Alleen Ron Verlijsdonk (blessure), Mathieu van de Mortel (geschorst) en Leon Thijs (keept alleen de competitiewedstrijden) ontbraken in het team van coach Ger Demin. Het was binnen het kwartier dan ook al raak, toen Koen Kuunders het net deed bollen: 1-0. ZSV had het gemakkelijk, maar in de 32e minuut wist de tegenstander uit een spaarzame uitval ook het net te vinden: 1-1.
Maarten Kuunders vond dat die gelijke stand geen pas had en een minuut later tekende hij voor de 2-1. Op slag van rust deed dezelfde speler het scoren nog eens over en de 3-1 lag binnen!

Na rust werd weliswaar van helft gewisseld, maar ook het doel dat onder vuur bleef liggen, werd het andere. De thuisploeg was heer en meester en de tweede helft was amper drie minuten oud, toen opnieuw Maarten Kuunders profiteerde van problemen die SV Oostrum had met de storm: 4-1.
In de 58e minuut zette Niek van den Berg op links goed door en hij speelde over de grond de zeer alert spelende Maarten Kuunders aan. Hij rondde die aanval keurig af met zijn vierde doelpunt: 5-1.
Net voordat hij gewisseld werd, slalomde Thijs Meulendijks in de 73e minuut door de defensie van SV Oostrum, maar oog-in-oog met de doelman, moest hij zijn meerdere in hem erkennen. Coach Ger Demin gunde zijn bankzitters van de dag ook nog speelminuten. Niek van Dinther en Koen Janssen kwamen in de 76e minuut voor Niek van den Berg en Thijs Meulendijks.
De honger van Maarten Kuunders bleek nog niet gestild, want in de 82e minuut werkte hij zijn vijfde doelpunt binnen: 6-1. Even later had hij nog een grote mogelijkheid, maar de teller bleef bij zijn vijf en ZSV’s zes treffers steken.