7.7 C
woensdag 24 april 2024
Home- DeurneZSV in extremis naast SV Deurne

ZSV in extremis naast SV Deurne

De Kranenmortelderby tussen ZSV en SV Deurne eindigde vandaag in een 1-1 gelijkspel. In blessuretijd bracht Maarten Kuunders met een geweldige treffer ZSV op gelijke hoogte.

Er was nog even spanning of de wedstrijd door kon gaan in verband met de slechte weersomstandigheden van afgelopen week, maar om 10.30 uur werd bekend dat de wedstrijd toch gespeeld kon worden. Op een druk bezochte Sportpark de Kranenmortel begonnen beide teams aan de wedstrijd na een indrukwekkende sfeeractie aan de kant van de Zeilbergers en één minuut stilte voor ZSV’er Jeroen Bankers, die onlangs overleed op 24-jarige leeftijd. Een groot spandoek met de tekst ‘This Is Our Church’ met uiteraard de monnik erop, die zelf ook achter de tribune vandaan kwam, kwam te voorschijn vlak voordat de spelers het veld op kwamen.

© Deurne Media Groep

Na een kwartier spelen schreeuwde heel Deurne om een rode kaart voor Koen Kuunders toen Arne van Geffen, die alleen op het doel af ging, naar de grond ging. Scheidsrechter Meijers beoordeelde echter dat Van Geffen niet geraakt werd. Tien minuten later werd Thijs Meulendijks aan Zeilbergse zijde diep gestuurd, maar was Frank Derks op tijd bij de bal. Beide teams gingen daarna rusten met een 0-0 stand.

Na de rust kwam SV Deurne snel op voorsprong. Na een overtreding van Marco Manders, schoot Van Geffen de vrije trap buiten bereik van ZSV-goalie Leon Thijs binnen. Daarna waren er voor beide teams mogelijkheden op een treffer. Het venijn zat echter in de staart voor ZSV, want in blessuretijd schoot Maarten Kuunders de bal in de kruising. Daardoor delen beide ploegen de punten.