donderdag 28 maart 2024
Home- DeurneZSV krijgt doel niet gevonden

ZSV krijgt doel niet gevonden

door: Martien van Rijt

De thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij het eerste half uur. Al in de tweede minuut was er het eerste doelgevaar toen Thijs Meulendijks vanaf rechts naar binnen sneed en uithaalde. Doelman Maarten Werts bleek weer in goeden doen en ranselde de bal uit zijn doel. Vijf minuten later was aan de andere kant een vergelijkbare situatie. Davy Fondon kwam ook naar binnen vanaf links en liet een pegel los. Doelman Leon Thijs was op zijn qui-vive en verwerkte het schot tot hoekschop. Een minuut of vijf later was het Davy Althuizen die een prima voorzet vanaf rechts, helemaal vrijstaand voor de goal, niet af wist te ronden. De bal werd op het laatste moment nog even getoucheerd, waardoor Althuizen in de lucht trapte. In het laatste kwartier voor rust leek Someren zich wat terug in de wedstrijd te spelen en met een brilstand werd de thee opgezocht.

In de tweede helft moest Althuizen zijn plek afstaan aan Niek van de Berg, die vanuit de verdediging naar voren werd geschoven. Diens plek werd ingenomen door Kevin dan den Broek. Daarmee kreeg ZSV een tweede verdediger met een lange pass en dat was nodig ook. Rick Wiersema werd door de voorwaartsen van SV Someren telkens snel onder druk gezet.

Someren kwam fris uit de kleedkamer en trok meteen fel van leer, maar het kostte ZSV weinig moeite om de aanvallen te pareren. Sterker nog, het was ZSV dat dichtbij de voorsprong kwam. In de 57e minuut werd Maarten Kuunders met een mooie steekpass door het midden plotseling vrijgezet voor doelman Werts. Die liet zien dat hij een puntenpakker is voor SV Someren en stopte de inzet van de doorgebroken aanvaller.
De ruimte op het middenveld werd groter en groter. ZSV had veel gegeven bij het aanvalsspel en bij menig speler raakte de energiemeter in het rood. De verdediging en de aanval voetbalden ver uit elkaar en de middenvelders konden de ruimtes niet meer belopen. De gasten stuurden middenvelder Zeroual verder naar voren. In de 67e minuut leverde dat een kans op voor SV Someren. Verdediger Rick Wiersema dacht de bal te kunnen laten lopen voor de doelman, maar had buiten Freek van Bussel gerekend. Die onderschepte de bal en mikte vervolgens maar net naast.
In de slotfase gooide ZSV nog een keer alles op alles en dat leverde prima kansen op voor Maarten Kuunders en voor invaller Stan van Helmond. De laatste leek in de slotminuut het duel te beslissen en Kuunders kreeg in blessuretijd nog een gigantische mogelijkheid. Maar ook hij kreeg het leer niet in het doel en de beginstand bleek daarmee ook meteen de eindstand te zijn: 0-0.