10.1 C
vrijdag 19 april 2024
Home- ZeilbergZSV vernedert koploper en houdt titelstrijd open

ZSV vernedert koploper en houdt titelstrijd open

ZSV had een overwinning nodig op koploper EHC/Heuts om de titelkansen in zicht te houden. Bij winst van EHC/Heuts waren de Hoensbroekers kampioen. De Zeilbergs wonnen uiteindelijk met maar liefst 5-1 van de Limburgers.

Goede start ZSV
De geel-zwarten begonnen goed aan de wedstrijd door na acht minuten al op voorsprong te komen. Uit een hoekschop kopte middenvelder Maarten Kuunders binnen. Niet veel later moesten de bezoekers nog een tegenvaller verwerken. Sven Dreuw moest zwaar geblesseerd met een brandcard van het veld worden afgedragen. In de 17e minuut kregen de bezoekers eindelijk de eerste serieuze kans, maar de bal werd overgekopt door Hendriks. Na 25 minuten verdubbelde Thijs Meulendijks de voorsprong voor de thuisploeg. Een-0p-een met EHC-goalie Vlieger rondde Meulendijks koelbloedig af.

Wedstrijd stilgelegd
Na iets meer dan een half uur spelen werd de wedstrijd stilgelegd door arbiter René Meijers. Hans van Tussenbroek, coach van EHC, stortte ter aarde met acute pijn. Na 25 minuten werd de wedstrijd hervat toen Van Tussenbroek met hulp van ambulancebroeders van het veld kon. Na de hervatting waren er over en weer nog een aantal kansen, maar gingen beide ploegen met een ruststand van 2-0 naar de kleedkamer.

Veel goals na rust
Na de rust, die door de oponthoud maar vijf minuten duurde, ging ZSV vrolijk verder met scoren. In de 57e minuut kregen de Zeilbergers een penalty, die daarna feilloos werd binnengeschoten door Maarten Kuunders. Tien minuten later werd het zelfs 4-0 voor de ploeg van Ömer Kaya. Dylan Albert, die na een half uur Bjorn Vlieger verving, had geen schijn van kans op het schot van Marco Manders, die de bal in het dak van het doel poeierde. Niet veel later was er een prachtige combinatie tussen Wiersema en Van den Berg, waarna Meulendijks zijn tweede van de middag kon maken en daarmee de 5-0 op het scorebord zette. In de 81e minuut kreeg ook de koploper nog een penalty, die werd benut door Lars Gulpen.

Door de 5-1 overwinning van ZSV is de spanning weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap in de Eerste Klasse D. De Zeilbergers hebben nu een achterstand van drie punten op koploper EHC/Heuts met een gelijk doelsaldo.