15.5 C
zaterdag 15 juni 2024
Home- DeurneSV Deurne blijft in eerste klasse ondanks verlies tegen BSV Limburgia (2-5)

SV Deurne blijft in eerste klasse ondanks verlies tegen BSV Limburgia (2-5)

Vooraf van de maandagmiddag gespeelde thuiswedstrijd voor SV Deurne tegen BSV Limburgia stonden er voor beide teams nog belangen op het spel. De blauwwitten moesten minimaal één puntje halen om op eigen kracht de nacompetitie te ontlopen en de Limburgers uit Brunssum hadden eigenlijk drie punten nodig om uit diezelfde nacompetitie weg te blijven.

Met een eindstand van 2-5 en de voor SV Deurne gunstige ontwikkelingen op de andere velden, blijft het Deurnese vaandelteam ook komend seizoen spelen in de eerste klasse zondag van de KNVB.

Rood
Vanaf het begin van de wedstrijd namen de gasten zondag het heft in handen en speelden vol op de aanval en het leverde meteen al enkele kansen op. De thuisclub kon daar weinig tegenover stellen. Dit werd nog erger toen reeds in de 10de minuut keeper Peter Strijbosch, geheel conform de regels rood kreeg vanwege hands buiten de zestien.

Hij diende het veld te verlaten en werd vervangen door Jorg van Deursen, runner-up Rens Joosten werd het slachtoffer van deze situatie en SV Deurne moest dus de resterende 80 minuten met tien man volmaken. Gelukkig voor Jorg kon hij de goed ingeschoten vrije trap knap pareren en begon hij vol zelfvertrouwen aan zijn wedstrijd. Maar natuurlijk kregen de goed spelende Limburgers de overhand en na uitstekende kansen in de 15de en 18de minuut, was het aanvaller Marwan Bahaali die de gasten in de 22ste minuut de leiding bezorgd.

Magnifieke reddingen
Gelukkig was dit het signaal voor de mannen van coach Teeuwen om er een schepje bovenop te doen en al drie minuten later werd een prima vrije trap van Dennis Groen door Stefan van der Werf feilloos binnengekopt: 1-1 en het gewenst punt kwam hiermee in zicht. En hoewel Limburgia fel aanzette en in de 42ste minuut keeper Jorg van Deursen dwong tot twee magnifieke reddingen, zette SV Deurne de wedstrijd met tien man op zijn kop.

En weer was het Stefan van der Werf die buiten de zestien de bal met rechts controleerde en met links verwoestend uithaalde en hierdoor subliem de bal in de linkerbovenhoek deed belanden: 2-1. Met deze goal toonde hij aan, waarom hij later op de dag, terecht tot speler van jaar werd gekozen door de supporters van SV Deurne.

Furieus
In de rust werd duidelijk dat de ontwikkelingen op de andere velden gunstig waren voor de thuisclub, maar catastrofaal voor de mannen van coach Van Dijk. Zij kwamen dan ook furieus uit de kleedkamer en helaas voor Deurne lag de bal al na twee minuten in het netje, 2-2 en eigenlijk te vroeg, met de wetenschap dat er nog ruim 40 minuten te voetballen waren.

Toch bleef SV Deurne aardig overeind en leverde enkele counters kansjes op voor Gert, Finn en Dennis, maar tot doelpunten leidden die niet, dit was wel het geval voor nummer zes van Limburgia Bjorn Broeders die van grote afstand Jorg volkomen kansloos liet: 2-3.

Wisselingen
In feite was hiermee de wedstrijd gespeeld, beide teams gingen wisselen Thijs van der Heijden, Jasper Aarts en Joost Gerrits kwamen de moegestreden Gert, Finn en Thijs vervangen. Door deze omzetting kon Joris van den Heuvel op het middenveld gaan spelen en kwamen er toch nog kansen voor de thuisclub, de beste was een prima lob over de keeper van linksback Willem van der Meer , maar het was verdediger Van Dijk die op de doellijn kon redden.

Intussen was het duidelijk dat de ontwikkelingen op de andere velden gunstig waren voor SV Deurne, zodat zelfs nog twee doelpunten van de Limburgers alleen van statistische waarde waren, einduitslag 2-5. Hiermee eindigt SV Deurne op een zesde of zevende plek van de ranglijst, toch wat onder de ambitie van top 5, maar is in ieder geval weer verzekerd van een nieuwe competitie in de eerste klasse.

Na de wedstrijd vonden de traditionele onthullingen plaats, waaronder die van de selectie- en clubspeler van het jaar. Stefan van der Werf werd gehuldigd als speler van het jaar van het eerste team. Bono Verdonschot werd clubspeler van het jaar bij SV Deurne. Verder werd Hay Vergeldt uitgeroepen tot supporter van het jaar en Erwin Boerenkamps tot vrijwilliger van het jaar. De voetbalclub nam tijdens de seizoen-afsluiting ook afscheid van bestuurslid Suzan Derks en speler Jasper Aarts die naar Amerika vertrekt om daar te gaan studeren.