12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
HomeCarnavalskraker 2023

CARNAVALSKRAKER 2023

Dit jaar is er eindelijk weer de DMG Carnavalskraker-verkiezing; een liedjescompetitie die georganiseerd wordt door DMG radio, met als voornaamste doel de lokale carnavalsmuziek te promoten.

Vanaf zaterdag 4 februari om 11.11 uur kunnen inwoners van de gemeente Deurne stemmen op hun favoriete Carnavalskraker voor het jaar 2023. Alle inzendingen vind je op www.dmgdeurne.nl/stemmen, daar kun je ook meteen de drie nummers kiezen die jij het leukste vindt.

Aan de Carnavalskraker liedjescompetitie, kan worden deelgenomen door artiesten uit de gemeente Deurne. Bij groepen is tenminste één van de groepsleden geboren, en/of woonachtig in de gemeente Deurne. Inzendingen vanuit het Limburgse Griendtsveen zijn ook welkom in deze competitie, mits aan de voornoemde voorwaarden wordt voldaan.

Inzenden
De inschrijving kan alleen door de artiesten worden gedaan. Er kan per uitvoerende artiest 1 liedje worden ingezonden. Inzenden kan nog tot en met vrijdag 10 februari 2023 om 11:11 uur. Lees voor inzending goed alle voorwaarden door die je vindt in het volledige regelement van de DMG Carnavalskraker 2023.

Eisen aan het nummer

 • Liedjes mogen maar éénmalig worden ingezonden. Liedjes die bij vorige edities ingezonden zijn geweest, zijn uitgesloten van deelname.
 • Het liedje hoeft niet een productie te zijn van dit jaar maar mag niet eerder zijn ingezonden zijn bij eerdere edities.
 • Het liedje mag geen smadende, aanstootgevende, kwetsende of discriminerende teksten bevatten.
 • Er mogen geen reclame-uitingen of product- en bedrijfsnamen reclameboodschappen in de tekst zijn verwerkt.
 • De melodie mag een eigen compositie of bestaand nummer zijn; de tekst moet echter origineel zijn.
 • Letterlijke vertalingen zijn niet toegestaan (dit is ter beoordeling door de organisatie).

Aanleveringseisen

 • Het liedje moet digitaal als MP3 (minimaal 320 kbps) of WAV worden aangeleverd en via email of WeTransfer worden verstuurd naar carnavalskraker@dmgdeurne.nl
 • Vermeldt onderstaande gegevens in je bericht bij inzending van je lied
 1. Naam uitvoerend(e) artiest(en)
 2. Titel van het lied
 3. Naam contactpersoon
 4. Telefoonnummer contactpersoon/artiest

Onze radio presentatoren zullen tijdens de stemperiode op zaterdag 4 en zaterdag 11 februari de reeds ingezonden Carnavalskrakers uitzenden op de radio, met de mogelijkheid om de bijbehorende artiest te benaderen voor een telefonisch radio interview.

Waar moet jouw Carnavalskraker verder nog aan voldoen?
Lees hier alle regels en voorwaarden omtrent de DMG Carnavalskraker.

Erelijst

RAAD VAN ELF

2020

HEAVY SHIT

2017

WAAJ FAAI

2014

LORENZ VAN DEN BERKMORTEL

2013

IK, ZIJ & CO

2019

JAN & ALLEMAN

2016

IK, ZIJ & CO

2018

WAAJ FAAI

2015