16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
HomeCarnavalskraker 2024

CARNAVALSKRAKER 2024

Ook dit jaar is er weer de DMG Carnavalskrakerverkiezing; een liedjescompetitie die georganiseerd wordt door DMG radio, met als voornaamste doel de lokale carnavalsmuziek te promoten.
Vanaf zaterdag 27 januari om 11.11 uur kunnen inwoners van de gemeente Deurne stemmen op hun favoriete Carnavalskraker voor het jaar 2024. Alle inzendingen zijn dan tot en met woensdag 7 februari om 11.11 uur te beluisteren via de publiekspoll, daar kun je ook meteen de drie nummers kiezen die jij het leukste vindt. Aan de Carnavalskraker liedjescompetitie, kan worden deelgenomen door artiesten uit de gemeente Deurne. Bij groepen is tenminste één van de groepsleden geboren, en/of woonachtig in de gemeente Deurne. Inzendingen vanuit het Limburgse Griendtsveen zijn ook welkom in deze competitie, mits aan de voornoemde voorwaarden wordt voldaan.
Inzenden De inschrijving kan alleen door de artiesten worden gedaan. Er kan per uitvoerende artiest één liedje worden ingezonden. Inzenden kan nog tot en met vrijdag 2 februari om 11:11 uur. Lees voor inzending goed alle voorwaarden door die je vindt in het volledige regelement van de DMG Carnavalskraker 2024.

Eisen aan het nummer

 • Liedjes mogen maar éénmalig worden ingezonden. Liedjes die bij vorige edities ingezonden zijn geweest, zijn uitgesloten van deelname.
 • Het liedje hoeft niet een productie te zijn van dit jaar maar mag niet eerder zijn ingezonden zijn bij eerdere edities.
 • Het liedje mag geen smadende, aanstootgevende, kwetsende of discriminerende teksten bevatten.
 • Er mogen geen reclame-uitingen of product- en bedrijfsnamen reclameboodschappen in de tekst zijn verwerkt.
 • De melodie mag een eigen compositie of bestaand nummer zijn; de tekst moet echter origineel zijn.
 • Letterlijke vertalingen zijn niet toegestaan (dit is ter beoordeling door de organisatie).

Aanleveringseisen

 • Het liedje moet digitaal als MP3 (minimaal 320 kbps) of WAV worden aangeleverd en via email of WeTransfer worden verstuurd naar carnavalskraker@dmgdeurne.nl
 • Vermeldt onderstaande gegevens in je bericht bij inzending van je lied
 1. Naam uitvoerend(e) artiest(en)
 2. Titel van het lied
 3. Naam contactpersoon
 4. Telefoonnummer contactpersoon/artiest
 5. Plaats van herkomst van artiest(en)

Waar moet jouw Carnavalskraker verder nog aan voldoen? Lees hier alle regels en voorwaarden omtrent de DMG Carnavalskraker. Erelijst

RAAD VAN ELF

2023

IK, ZIJ & CO

2018

WAAJ FAAI

2015

RAAD VAN ELF

2020

HEAVY SHIT

2017

WAAJ FAAI

2014

IK, ZIJ & CO

2019

JAN & ALLEMAN

2016

LORENZ VAN DEN BERKMORTEL

2013