23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneKunstschilder Roeland Kneepkens opnieuw in Museum De Wieger voor tweede ‘meet &...

Kunstschilder Roeland Kneepkens opnieuw in Museum De Wieger voor tweede ‘meet & greet’

Na de succesvolle eerste ‘meet & greet’ afgelopen maand komt kunstenaar Roeland Kneepkens opnieuw naar Museum De Wieger. De in Deurne geboren kunstschilder heeft sinds eind april een expositie van zijn werk in het museum en is daarbij zaterdagmiddag aanwezig van 13.00 tot 16.00 uur.

Bezoekers kunnen dan persoonlijk met Kneepkens kennismaken en met hem in gesprek gaan over alles dat er te zien is bij de tentoonstelling Telling Stories. De kunstenaar maakte speciaal voor de expositie nieuw werk dat ook is te bezichtigen.

Stevig muziekstuk
Roeland Kneepkens werd in 1978 in Deurne geboren. Hij studeerde in 2004 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in ‘s-Hertogenbosch. Zijn werk was al te zien in verschillende (solo)tentoonstellingen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Polen en de Verenigde Staten.

Wanneer Kneepkens bezig is met zijn schilderkunst, heeft hij op de achtergrond altijd een stevig muziekstuk of een film aanstaan waardoor de sfeer van het schilderij mede wordt bepaald. De modellen die hij schildert zijn familieleden, vrienden en bekenden van hem, maar ook vreemden. Tijdens het schilderen heeft Roeland Kneepkens graag contact met de personen die hij observeert en verwondert hij zich: waarom komen mensen samen, welke kleding dragen ze, hoe maken ze plezier en wat delen ze met elkaar?

Vriendschappen
Deze fascinatie voor mensen en hun doen en laten komt duidelijk naar voren in zijn schilderijen. Een groot deel van zijn werk gaat over vriendschappen. Er zijn mensen te zien in allerlei situaties; lachend, in gesprek, proostend, genietend van lekker eten of al schakend of pokerend. De figuren zijn steeds met grote precisie en in heldere kleuren weergegeven.

In het gelijknamige boek Telling Stories dat ook te koop is tijdens de expositie, wordt het werk van Kneepkens gecombineerd met verhalen van vrienden, modellen en verzamelaars. De tentoonstelling is nog tot en met 11 augustus te zien in de ateliers van Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne.

Foto’s: Roeland Kneepkens

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen