Houdoe" ligt dan overal ..." />
5.6 C
Deurne
donderdag 25 april 2024
Home- DeurneBoekpresentatie en signeersessie Wim Daniels

Boekpresentatie en signeersessie Wim Daniels

Zaterdag 9 februari komt Wim Daniels naar Deurne voor een boeksignering bij boekhandel Berkers.  Zijn nieuwe boek “Houdoe” ligt dan overal in de winkel.
Wim heeft een liedje geschreven, wat vertaald is naar een carnavalsnummer van Frank Hoek en Kees Tel uit Asten. Kees zal deze zaterdag zijn nummer spelen. Daarnaast zijn De Peelstrekels uitgenodigd en zal Prins Nico het eerste exemplaar uitgereikt krijgen.
Taalkundige
De in Houdoeland geboren Wim Daniëls is misschien wel Nederlands meest geliefde taalkundige. Hij publiceerde talloze boeken over taal. Zijn bij Thomas Rap verschenen columnbundels werden bestsellers en zijn boek “Groeten uit Brabant” is al aan de negende druk toe. Als taalcabaretier trekt Wim Daniëls volle zalen.Houdoe is bij herhaling gekozen tot het populairste Brabantse woord. Maar het rukt als afscheidswoord ook op in de rest van Nederland en staat al een flink aantal jaren als trefwoord in de Dikke van Dale. Houdoe wordt alsmaar populairder, en dat in een tijd waarin dialecten zo onder druk staan. Taalkundige Wim Daniëls gaat op zoek naar de herkomst van Houdoe; hij vergelijkt het met andere binnen- en buitenlandse afscheidsgroeten, legt uit wat het Herbreeuwse  woord Houdoe betekent, wijst op het bestaan van de achternaam Houdoe en op de oehoe Houdoe uit het sprookjesbos in De Efteling. Het boek laat zien hoe een ogenschijnlijk simpel en regionaal woord ’n bijzondere reikwijdte kan hebben.

De presentatie en signeersessie duurt  van 15.00 tot 16.00 uur in de boekwinkel aan de Stationsstraat 42

Een verslag vind je later terug op DMG TV.
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen