Tourwielerclub De Wekkers in Deurne verzorgt op zondag 24 december, haar jaarlijkse ATB-fietstocht voor mountainbikers. Ook di..." />
7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- Deurne13e ATB-tocht De Wekkers Deurne

13e ATB-tocht De Wekkers Deurne

Tourwielerclub De Wekkers in Deurne verzorgt op zondag 24 december, haar jaarlijkse ATB-fietstocht voor mountainbikers. Ook dit jaar zijn weer drie mooie routes uitgezet van 25, 45 en 65 kilometer.

De routes lopen onder andere door schitterende natuurgebieden zoals de Walsbergse bossen, het Zandbos, de Bikkels, de Liesselse bossen en de Helmondse bossen. Alle routes zijn voorzien van routepijlen voor optimaal fietsgemak. De routes gaan over zandwegen, singletracks, en af en toe wordt er een stukje asfalt meegenomen. Een van de routes die is uitgezet loopt vooral over goede singletracks. Hierdoor is de Wekkers toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers.

Voor de afstanden 45 en 65 kilometer ligt de rustplaats in Liessel. Hier is een servicepunt ingericht, waar fietsers met pech kunnen worden geholpen. Er is een EHBO koffer aanwezig en een servicewagen beschikbaar. Ook is er een toilet aanwezig. Voor de 25 km en 65 km is een rustplaats op Bruggen ingericht. Deelnemers kunnen op de rustplaatsen onder andere gebruik maken van gratis soep, koek en energiedrank.

Zoals in voorgaande jaren zijn de start en finish weer bij de kantine van Voetbalvereniging Deurne-Walsberg op het sportpark ‘Leeuwkensbroek’ aan de Kuilvenweg 9 in Deurne-Walsberg. Op deze inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar en er is ook een grote fietsenstalling aanwezig. Er kan worden gestart tussen 09.00 en 10.00 uur. Bij de start- en finishplaats zijn douche- en kleedruimtes aanwezig. Fietsen kunnen na afloop worden schoongespoten. Inschrijfgeld voor NTFU-leden bedraagt 4 euro, niet NTFU-leden betalen 5 euro. Er is ook een Scan to go aanwezig. Jongeren tot en met twaalf jaar kunnen gratis deelnemen.

Meer informatie over de ATB-tocht is te vinden op de website www.twcdewekkers.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen