2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneRoompot, Samen Vlierden en gemeente Deurne hebben plannen Bikkels rond

Roompot, Samen Vlierden en gemeente Deurne hebben plannen Bikkels rond

Al sinds op 1 januari 2019 het doek viel voor bospark de Bikkels probeerden Roompot, Samen Vlierden en de gemeente tot overeenstemming te komen wat betreft de toekomst. En dat viel niet mee, de partijen hadden uiteenlopende belangen en dus ook een andere zienswijze. Toch is het nu gelukt om een overeenkomst te sluiten waarin de drie partijen zich kunnen vinden.

Restylen
Roompot gaat het park restylen tot Naturepark De Peel. De restyling duurt tot de zomer van 2021. Voor de financiering is een oplossing gevonden, de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten maakt hier deel van uit.

Arbeidsmigranten
In totaal zullen 101 arbeidsmigranten worden gehuisvest voor een periode van 1 ¾ jaar, zij zullen wonen op een afgescheiden gedeelte van het park.

Gemeenteraad
Alles geregeld, zo zou je denken. Toch is het op dit moment nog niet 100% zeker dat de plannen, zoals deze zijn ondertekend door de drie partijen, doorgang vinden
De gemeente heeft ingestemd op voorwaarde dat de gemeenteraad op 17 september instemt met het raadsvoorstel. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaat het alsnog niet door en wordt de overeenkomst ongeldig verklaard.
Het laten verblijven van arbeidsmigranten op het gesloten vakantiepark past als experiment binnen de beleidsnotitie ‘Huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten 2019’

Recreatieve verhuur
Als de gemeenteraad heeft ingestemd, kan een beslissing op de benodigde vergunningen worden genomen. Er is een omgevingsvergunning nodig voor het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan. Verder is voor de huisvesting van arbeidsmigranten een exploitatievergunning nodig. Daarnaast is Roompot op dit moment in gesprek met de individuele eigenaren om met hen tot overeenstemming te komen over de restyling van hun woningen zodat de parkomgeving een geheel wordt.
Roompot doet er alles aan om het park zo snel mogelijk weer open te stellen voor recreatieve verhuur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen