4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneGespreksavond maatschappelijke voorzieningen koolhof behoorlijk bezocht

Gespreksavond maatschappelijke voorzieningen koolhof behoorlijk bezocht

In de Vlieger, één van de prominente gebouwen die de Koolhof rijk is, werd door de gemeente op 26 augustus een gespreksavond georganiseerd. Buurtbewoners werden in de gelegenheid gesteld om mee te praten over maatschappelijke voorzieningen in hun omgeving. De opkomst was heel behoorlijk.

De gemeente vindt dat niemand beter dan inwoners zelf weten wat er nodig is voor leefbaarheid in wijken, daarom organiseren zij deze gespreksavonden. Al eerder vonden deze plaats in Liessel, Vlierden, Helenaveen, Neerkant, Walsberg en Heiakker.

Vervolg
Op 1 oktober zal een soortgelijke bijeenkomst plaatsvinden in het Hofke van Marijke in Sint Jozefparochie en op 3 oktober zal Deurne-centrum in het gemeentehuis hekkensluiter zijn.

Keuzes, acties en investeringen
Het streven is om begin 2020 een compleet beeld van de hele gemeente Deurne aan de gemeenteraad voor te leggen. De raad heeft dan gelegenheid om keuzes te maken over benodigde acties en eventuele investeringen.

Overzicht uitkomsten eerdere bijeenkomsten

Helenaveen
In Helenaveen werd meteen fanatiek gediscussieerd. Naast de maatschappelijke voorzieningen zelf (de gebouwen), gingen de gesprekken over het behouden van gezonde verenigingen. In een klein dorp als Helenaveen is het belangrijk dat verenigingen bestaansrecht blijven houden en elkaar niet beconcurreren.

Neerkant
De avond in Neerkant werd samen met Leefbaar en Vitaal Neerkant georganiseerd en trok een grote groep dorpelingen naar De Moost. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de gymzaal en de school die op leeftijd zijn en mogelijk toe zijn aan vernieuwing. Daarnaast zijn er kansen bij gemeenschapshuis De Moost.

Walsberg
In de wijk Walsberg werd het belang van het gemeenschapshuis Gerardushuis onderstreept: dit heeft een belangrijke functie en goede ligging in de wijk. De staat van onderhoud van de gymzaal is een aandachtspunt. Mogelijkheden voor slimme combinaties zijn besproken. De aanwezigen gaven aan dat de gymzaal vooral van belang is voor de school.

Heiakker
Op 4 juli gingen we met een groepje inwoners in de wijk Heiakker in gesprek. Gezamenlijk werd geconcludeerd dat het aanbod van voorzieningen prima was. Aandachtspunt is het animo voor activiteiten die in de wijk worden georganiseerd. Dit is laag, waardoor er steeds minder initiatieven ontstaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen