11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- Deurne25 vrachtwagenchauffeurs bekeurd op A67

25 vrachtwagenchauffeurs bekeurd op A67

Vanwege de verkeerscampagne die eind mei startte, controleerde de politie donderdag 6 juli opnieuw op de A67. Er werden 25 vrachtwagenchauffeurs bekeurd omdat ze met hun telefoon bezig waren. Ook is een automobilist bekeurd omdat hij geen gordel droeg.

Projectleider Wim van Ziel, Team Verkeer: “We willen niet alleen maar boetes uitdelen. Door in gesprek te gaan met de mensen willen we vooral de mindset veranderen. Dit vergt intensievere controles voor langere tijd. We hopen dat met onze bijdrage het aantal ongevallen zal afnemen op de A67.”

De politie let vooral op de thema’s afleiding en bumperkleven want dat zijn de voornaamste oorzaken van de 35 ongelukken die maandelijks op de A67 gebeuren. Eén op de drie keer is er een vrachtwagen bij betrokken. Wim: “De chauffeur heeft niet altijd schuld, maar als er een vrachtwagen bij het ongeluk betrokken is, dan is de impact vele malen groter.” Eén chauffeur verklaarde: “Ik moest even kijken of ik wel de goede kant op ging en toen kwam de politie. De volgende keer stop ik als ik op mijn telefoon wil kijken.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen