Een konvooi van ongeveer 175 trucks, met daarin mensen met een beperking uit de regio, zal komende zondag een tocht maken doo..." />
1.8 C
Deurne
zondag 3 december 2023
Home- Deurne31ste Peelland Truckrun trekt zondag door gemeente Deurne

31ste Peelland Truckrun trekt zondag door gemeente Deurne

Een konvooi van ongeveer 175 trucks, met daarin mensen met een beperking uit de regio, zal komende zondag een tocht maken door Deurne, Vlierden, Ommel, Asten, Someren, Liessel en Bakel. Start en eindpunt is, net als voorgaande edities, bij Spuiterij Munsters aan de Daalder 7 in Deurne.

Het is elk jaar weer een prachtig evenement, deze optocht van trucks met in de cabines de glunderende gezichten van de passagiers met een beperking. Langs de route staan veel toeschouwers die het konvooi al staan op te wachten of afkomen op het geluid van de hoorns.

Het konvooi wordt begeleid door motorrijders. De motorrijders zullen het verkeer in goede banen leiden, zodat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat voor de overige verkeersdeelnemers. De E.H.B.O. uit Someren is wederom aanwezig om indien nodig medische assistentie te verlenen.

In de loods van Spuiterij Munsters is voor vertrek en na afloop weer van alles te doen. Er is muziek, er kan iets gedronken worden en er staat een springkussen. Ook onze vaste gasten met de miniatuurvrachtwagens zijn weer van de partij. Zij hebben een baan uitgezet voor een demonstratie met de miniatuurvrachtwagens. Je kijkt je ogen uit wat zij allemaal met deze wagens kunnen!

Voor vertrek

De trucks komen op 7 april 2019 voor 9.30 uur bij elkaar op het industrieterrein bij Spuiterij Munsters aan de Daalder 7 in Deurne. Daar wordt het konvooi geformeerd.

De gehandicapte passagiers worden tussen 9.45 en 10.15 uur verwacht bij Spuiterij Munsters. Na inschrijving ontvangt iedere deel­nemer een “goodiebag” met daarin allerlei zaken die geschonken worden door sponsors en het traditionele vaantje als herinnering aan deze Peelland Truckrun. Hierna kunnen de deelnemers een truck opzoeken. Mensen die slecht ter been zijn of hier om andere reden behoefte aan hebben zullen met een taxi naar een truck worden ­gebracht. De deelnemers in een rolstoel worden via de laadklep van een aanhanger in de cabine van “het paleisje op wielen” getild.

De route

Om 11.00 uur wordt het sein voor ver­trek gegeven. De route loopt vanaf het industrieterrein in Deurne via Vlierden en Ommel naar Asten. Het konvooi gaat van Asten richting Someren. Het konvooi blijft vervolgens de weg richting Heeze volgen tot de afslag linksaf de Vaarselstraat in en gaat vervolgens door Someren. Hierna keert het konvooi terug naar Asten om vervolgens door te rijden naar Liessel. Na Liessel gaat het door naar Deurne. Vanuit Deurne maakt het konvooi een lus naar Bakel om uiteindelijk rond 14:30 weer terug te keren bij Spuiterij Munsters aan de Daalder 7 in Deurne.

Na afloop

Na afloop is iedereen moe van het kijken, het zwaaien en roepen naar familieleden en bekenden die langs de route staan. Hoog tijd om iets te drinken, iets lekkers te eten en na te praten over een geweldige dag. Voor de chauffeurs is er dan ook de mogelijkheid om hun “goodiebag” met blijvende herinnering aan deze editie van de Peelland Truckrun af te halen.

Tot slot

De Peelland Truckrun is mogelijk dankzij de belangeloze medewerking van Spuiterij Munsters in Deurne, de vele bedrijven die hun trucks ter beschikking stellen, de chauffeurs die er hun vrije tijd in willen steken, de motorrijders, de E.H.B.O. en de vele andere vrijwilligers. En niet te vergeten alle spon­sors die het evenement elk jaar goed gezind zijn.

De organisatie vraagt begrip van de medeweggebruikers en omwonenden voor de eventuele overlast en hoopt dat zij ook dit jaar hun medewerking willen verlenen ­aan een goede doortocht van ons konvooi. Uw gehandicapte medemens is er u dankbaar voor!

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen