11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- Deurne5 inwoners van Deurne koninklijk onderscheiden

5 inwoners van Deurne koninklijk onderscheiden

In het kader van de lintjesregen 2017 zijn op woensdag 26 april de volgende personen onderscheiden: 

Tonny Wijnands, Gerard Schrama, Jacqueline Schrama-Nooijen en Noud van Osch. Jan-Wim van Bree verblijft in het buitenland. Daarom krijgt hij op vrijdag 28 april zijn lintje uitgereikt.

 

Tonny Wijnands, Lid in de Orde van Oranje Nassau

Vanaf 1992 tot op de dag van vandaag zet Tonny Wijnands zich in voor de gemeenschap van Deurne en is hij met zijn muzikale talenten een ambassadeur voor Deurne in Brabant.

In 1992 is hij  toegetreden tot de carnavalsstichting De Heikneuters. Hij voerde dat jaar de carnavalsvereniging aan als Prins Tonny 1. Daarna organiseerde en presenteerde hij jarenlang de ouderenmiddagen met carnaval, schreef hij jaarlijks carnavalsmuziek voor de Heikneuters en nam hij regelmatig deel aan de jaarlijkse Bonte Avonden. Daarnaast was hij van 1997 tot 2006 voorzitter van de Prinsengarde.

Tonny Wijnands kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en heeft zijn hele leven zijn muzikale talenten beschikbaar gesteld ten behoeve van de gemeenschap. Hij trad in diverse samenstellingen en vanaf 2009 als solist overal in Brabant op. Hij zingt, speelt gitaar en vertelt grappige verhalen tussen het spelen door.

Hij verzorgt optredens voor bijvoorbeeld ouderenbonden, de Belangenvereniging Gehandicapten Peelland (BGP) en feestelijke bijeenkomsten van verenigingen. Daarnaast is hij actief betrokken bij uitvoeringen en de organisatie van benefietbijeenkomsten voor het KWF. Naast zijn optredens als troubadour wordt de heer Wijnands in Deurne en omgeving regelmatig gevraagd als presentator van diverse activiteiten.

 

Gerard Schrama en Jacqueline Schrama-Nooijen, beiden Lid in de Orde van Oranje Nassau

Gerard  Schrama zet zich al vanaf 1996 in voor handbalvereniging de Sprint. Met zijn kennis, persoonlijkheid en geduld heeft hij op heel veel fronten een belangrijke bijdrage geleverd aan het succesvol functioneren van deze sportclub.

Hij is medeoprichter, voorzitter en drijvende kracht van Textiel Inzameling Deurne. Deze stichting, een samenwerking tussen handbalvereniging De Sprint en Drumfanfare Peelland, die in 1996 is opgericht organiseert en coördineert de kledinginzameling in Deurne.

Behalve zijn functie als voorzitter van Textiel Inzameling Deurne zet de heer Schrama zich tot op de dag van vandaag op allerlei vlakken in voor handbalvereniging De Sprint. Tussen 1997 en 2000 was hij voorzitter van de activiteitencommissie en zat hij in de Werkgroep Beleid. In 2000 heeft hij de technische structuur van de vereniging in een beleidsplan vastgelegd. Dit plan vormt de basis waar vanuit nog steeds wordt gewerkt en gedacht. In 2007 heeft hij als deelnemer van een projectgroep een nieuw vrijwilligersbeleidsplan 2008-2012 samengesteld. Dit plan wordt nog altijd als leidraad gebruikt. Hij is elk jaar de grote stimulator en organisator van de jaarlijkse ouder-kindmiddag, medeoprichter van de Sponsorcommissie, organisator van de jaarlijkse kaderavond en hij organiseert een paar keer per jaar een aardappelactie.

 

Jacqueline Schrama-Nooijen zet zich vanaf 1975 in voor de gemeenschap.

Vanaf dat jaar tot op de dag van vandaag is zij lid van EHBO vereniging St. Martinus De Rips. Ze was jarenlang als secretaresse de spil van de vereniging en ze is altijd bereid en inzetbaar als EHBO-er bij diverse evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd in De Rips en Deurne.

Jacqueline Schrama is al decennialang actief in de parochie, aanvankelijk in de Walsbergse St. Gerardus-Majelle Parochie maar later ook in de parochie Heilige Willibrord in groot Deurne. Zij is acoliet, collectant, maakt deel uit van de poetsgroep en is lid van het Wijkhoofdenberaad. Ook is ze lid  van de koffieschenkgroep. Als lid van de Contactgroep Walsberg is zij een van de contactpersonen voor parochianen in Walsberg naar parochiebestuur en pastoresteam.

Jacqueline Nooijen is een zeer enthousiast en actief persoon in de Walsbergse gemeenschap. Ze staat altijd meteen klaar wanneer er vanuit die gemeenschap een beroep op haar wordt gedaan.

Daarnaast is ze bij allerlei activiteiten bij handbalvereniging De Sprint als EHBO-er aanwezig, was ze jarenlang de kartrekker van de Boerenbruiloft van De Peelstrekels, is ze als hoofd EHBO actief bij ijsclub Het Wak en het jaarlijkse Beachweekend.

 

Noud van Osch, Lid in de Orde van Oranje Nassau

Vanaf 1978 zet Noud van Osch zich in voor de gemeenschap. Vanaf dat jaar tot en met heden is hij erg actief bij TC. Deurne. Hij vervulde  diverse bestuursfuncties en is als uitvoerder van allerlei voorkomende technische werkzaamheden wekelijks actief.

Noud is jarenlang als bestuurslid actief geweest in de Technische Commissie, hij was vele jaren organisator van het jaarlijkse Open Tennistoernooi en hij was als competitieleider jarenlang verantwoordelijk voor de indeling van alle competitiewedstrijden.

Een belangrijke rol heeft hij gespeeld bij het tot stand brengen van het nieuwe tennispaviljoen in 2006-2007. Als bouwpastoor was hij feitelijk de architect en aannemer, die veelal zelf de handen uit de mouwen stak, afspraken maakte met de leveranciers, vrijwilligers aanstuurde bij het uitvoeren van de werkzaamheden en voor elk probleem wel een oplossing wist te verzinnen. Het resultaat is een prachtig paviljoen waar iedereen bij TC. Deurne trots op is en dat nog tot in lengte van jaren haar functie als ontmoetingsplaats van alle leden kan uitvoeren. Op technisch vlak draagt hij  nog steeds zijn steentje bij. Telkens weer komt hij met nieuwe ideeën om verbeteringen aan te brengen op en rondom de tennisbanen. Hij lanceert niet alleen het idee maar zorgt ook voor de uitvoering en realisatie.

Vanaf 1993 maakt hij deel uit van het bestuur van de Stichting Promotie TC. Deurne. De bestuursleden van deze stichting zetten zich in om TC. Deurne te promoten en zorgen voor een forse financiële steun elk jaar voor de club. Mede door de inzet van Noud en met steun van deze Stichting speelde het vaandelteam van TC. Deurne een aantal jaren op het hoogste landelijke niveau.

Naast zijn activiteiten voor de tennisclub is hij 8 jaar (1989-1997) bestuurslid geweest van de Stichting Onderwijsbelangen van de St. Willibrordusparochie. Hij was belast met de technische zaken en gebouwen. Hij was in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de uitbreiding van basisschool De Heiakker, renovatie van basisschool de Piramide en hij was voorzitter van de bouwcommissie van de nieuwbouw van basisschool Willibrordus. Onder zijn leiding werd er een prachtige nieuwe school gerealiseerd.

 

Jan-Wim van Bree, Lid in de Orde van Oranje Nassau

Vanaf 1988 zet Jan-Wim van Bree zich in voor de gemeenschap van Vlierden. Hij is vanaf dat jaar tot op de dag van vandaag actief bij carnavalsvereniging De Dorstvlegels in Vlierden. Hij was lid van de raad van elf  en gedurende 7 jaar vorst. Daarnaast is hij al 15 jaar lang de organisator van de Vlierdense Kletsavonden, is hij tot op de dag van vandaag medeorganisator van de jaarlijkse Garde-avonden en zit hij in de commissie Vette-Brassie, die verantwoordelijk is voor een activiteitenmiddag van en voor de jeugd van Vlierden tijdens carnaval. Ook heeft hij bij deze activiteiten jarenlang als presentator opgetreden.

Vanaf de oprichting in 1991 is Jan-Wim van Bree een zeer gerespecteerd lid van ’t Vlierdens Amateur Toneel (’t V.A.T.) Hij was jarenlang secretaris, is de initiator van het jeugdtoneel en was ook jaren jeugdregisseur. Vanaf 2012 tot heden is Jan-Wim van Bree actief als secretaris van fanfare Wilhelmina. Daarnaast is hij de schrijver en bewaker van het beleidsplan voor de toekomst, is hij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de uniformen, beheert hij het archief, verzorgt hij de administratie van de jeugdopleiding en is hij samen met de penningmeester verantwoordelijk voor de ledenadministratie.  Met zijn gedrevenheid en inzet heeft hij de laatste 25 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het sociale klimaat van de dorpskern Vlierden. 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen