13.5 C
Deurne
dinsdag 30 april 2024
Home- DeurneZomerse Woensdagen in Deurne moeten veiliger anders trekt burgemeester Mak vergunning in

Zomerse Woensdagen in Deurne moeten veiliger anders trekt burgemeester Mak vergunning in

Burgemeester Hilko Mak heeft bezoekers van de Zomerse Woensdagen op de Markt in Deurne opgeroepen zich beter te houden aan de coronaregels. Vorige week woensdag hebben toezichthouders gezien dat het te druk was op de Markt en dat er onvoldoende afstand werd gehouden.

Als het publiek zich tijdens de Zomerse Woensdag vanavond opnieuw niet genoeg aan de regels houdt, zal Burgemeester Mak mogelijk de vergunning intrekken voor dit evenement waardoor de laatste Zomerse Woensdag volgende week woensdag 26 augustus niet door kan gaan.

Horecaondernemers
Mak licht toe: “Vandaag heb ik overlegd met de horecaondernemers en heb ik aangegeven dat dit beter moet. Zij hebben toegezegd hiermee aan de slag te gaan.” Daarnaast is er een belangrijke rol weggelegd voor de bezoekers van de Zomerse Woensdagen. Er moet overal en altijd 1,5 meter afstand worden gehouden. Vermijd drukke plekken en loop door als terrassen vol zitten en heb je gezondheidsklachten, blijf dan thuis en laat je testen.

Brandhaard
Het is niet het doel van de burgemeester om de avond volgende week niet door te laten gaan: “Als mensen zich niet aan de regels houden, kan ik niet anders. We willen niet dat er in Deurne een coronabrandhaard ontstaat, met veel besmette mensen. Dat moeten we met z’n allen voorkomen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen