Bij Conveni in Liessel waar onder andere pizzabodems worden gemaakt, zullen waarschijnlijk 40 tot 45 banen verloren gaan doordat Albert Heijn afhaakt als klant. De supermarktketen geeft tegenover het Eindhovens Dagblad aan dat ze om kwaliteitsredenen overstappen naar een nieuwe leverancier maar volgens directeur Hennie Gijsbers van Conveni heeft AH tegen hem gezegd dat ze om strategische redenen overstappen, zo vertelt hij in branchetijdschrift Distrifood.
Voor Conveni komt het afhaken van Albert Heijn als een volledige verrassing. Het bedrijf had juist geïnvesteerd om de productie uit te kunnen breiden. Gijsbers geeft tegenover Distrifood aan dat hij geen klachten van de supermarkt heeft gehad en dat de AH-pizza met de bodem van Conveni in oktober juist testte als beste in een onderzoek van de Consumentenbond.
Sociaal plan
In totaal gaan er bij de producent in Liessel ongeveer 20 vaste en 20 tot 25 tijdelijke contracten verloren. Het ED meldt dat hiervoor overeenstemming is met vakbond FNV voor een sociaal plan. Het banenverlies bij de onderneming komt niet alleen door het afhaken van AH maar ook door verdere automatisering van het proces waarbij de pizza’s worden belegd. Dit kan in de toekomst in toenemende mate door een machine waardoor op de productiekosten kan worden bespaard.
Naast pizza’s maakt Conveni in Liessel ook sauzen en soepen, maaltijdcomponenten, kant-en-klare maaltijden en to-go-producten. Het bedrijf is ontstaan uit snackfabrikant Welten die voornamelijk nasi- en bamischijven produceerde.