15 C
Deurne
vrijdag 18 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneNieuwe aanvraagronde cultuursubsidie ‘Verhaal van Deurne’

Nieuwe aanvraagronde cultuursubsidie ‘Verhaal van Deurne’

Voor initiatieven die het ‘Verhaal van Deurne’ vertellen, is ook dit jaar een subsidie beschikbaar van de gemeente. Tot 1 september kunnen aanvragen worden gedaan voor projecten die plaatsvinden in het najaar van 2024. Het budget voor de tweede helft van dit jaar is 23.500 euro. Het bedrag wordt verdeeld over alle projecten die aan de vereisten voldoen.

Gemeente Deurne sluit ook in 2024 weer aan bij de Makersregeling van de provincie Noord-Brabant. Hiermee stimuleert de provincie om meer te investeren in projecten van individuele professionele makers in de verschillende gemeentes. Het aanvullende budget vanuit de provincie is 15.500 euro en wordt gevoegd bij de beschikbare cultuursubsidie van het ‘Verhaal van Deurne’.

Projecten of activiteiten komen in aanmerking voor de financiële ondersteuning wanneer minimaal één organiserende partij in Deurne is gevestigd en er een samenwerking is met minimaal twee andere organisaties. Verder moeten de initiatieven een verhaal over Deurne vertellen, maar dat kan volgens de gemeente heel divers zijn: “Zowel projecten die teruggrijpen op de historie van Deurne als projecten die het Deurne van nu of de toekomst verbeelden komen in aanmerking.”

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op deurne.nl/cultuursubsidie.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen