24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneLokaal en opkomend muzikaal talent verzamelt zich op Martinetplein voor Friday Night...

Lokaal en opkomend muzikaal talent verzamelt zich op Martinetplein voor Friday Night Live

Een hapje eten, wat drinken en ondertussen luisteren naar de muziek van lokaal en opkomend talent; dat kan vanaf komende vrijdag op het terras van Cultuurcentrum Deurne. De hele maand augustus vindt daar elke vrijdagavond Friday Night Live plaats.

“De avonden starten we met lokaal talent van Sessie X, met onder andere Jo Thijssen, Karin van Megen en Harry van den Berg. Aansluitend begint Friday Night Live elke vrijdagavond om 20.00 uur”, meldt de programmeur van het cultuurcentrum. “Voorafgaand aan Friday Night Live kun je je avondje uit starten met Beats & Burgers. Vanaf 17.00 uur worden de burgers vers gegrild op de Black Bastard BBQ.”

Het is voor het derde jaar dat er de hele maand augustus op vrijdagavond verschillende bands en singer-songwriters optreden. Voor het voorprogramma wordt dit keer samengewerkt met artiesten die eerder bij edities van Sessie X op het podium stonden.

Holland’s Got Talent en The Voice Of Holland
Collin Hoeve trapt af op vrijdagavond 2 augustus met vrolijke uptempo nummers, die hij afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Hij is onder meer bekend vanwege zijn deelname aan Holland’s Got Talent en The Voice Of Holland en vestigde in 2014 het wereldrecord bij Songs Schrijven tijdens 3FM Serious Request. Hij schreef hiervoor 105 liedjes op maat binnen 24 uur.

De lokale vierkoppige band On The Road Again verzorgt vrijdagavond 9 augustus de muziek op het Martinetplein. Willem Buiter, Henry van den Berkmortel, Jan Verberne en Theo Verberne spelen uiteenlopende muziekstijlen van van country tot stevige rock. “Namen als Johnny Cash, Eagles, Willie Nelson, JJ Cale en Creedence zeggen veel over onze stijl. Maar ook Radiohead en de Cranberries staan vaak op de playlist”, vertellen de leden van On The Road Again.

Nederpop
Ook op vrijdagavond 16 augustus staat er een Deurnese band op het podium van Friday Night Live. Dan treedt Boven Water op en brengen de muzikanten onmiskenbare Nederpop waaronder ook aanstekelijke, zelfgeschreven nummers. Hun liedjes vertellen over heimwee en verlangen, kansen die keren en emoties die te pas en te onpas de kop op steken. De teksten zitten ook vol met beeldspraak en dubbelzinnigheden.

Pianist en zanger Harrie van Grinsven uit Tilburg is ondertussen geen vreemde meer in Deurne en heeft met de band Say Keys al meerdere keren Deurne aangedaan. Vrijdagavond 23 augustus neemt deze coverband je mee, dwars door alle genres en muzikale tijdperken heen; van Maroon 5 tot AC/DC en van Sting tot Otis Redding. De driekoppige band heeft een enorm repertoire en weet dus ook vrijwel altijd alle verzoekjes van het publiek in te willigen.

Relaxed akoestisch jasje
Friday Night Live wordt op vrijdagavond 30 augustus afgesloten door het trio Wallpaper dat ook al eerder optrad bij het evenement van Cultuurcentrum Deurne. De band bestaat Hans Wilbers op drums, Henk van Hemert op basgitaar en Toon van der Aa op akoestische gitaar. “We zingen alle drie met vaak meerstemmige zang. Toon en ik nemen de leadzang voor onze rekening en Henk pakt de hoogste stemmetjes erbij”, vertelt Hans Wilbers. Wallpaper brengt bekende populaire nummers in een relaxed akoestisch jasje, zoals muziek van Tom Petty, Snow Patrol, David Bowie en zelfs een nummer van de Foo Fighters, maar dan in een rustige setting.

De optredens beginnen elke vrijdagavond om 20.00 uur en vinden plaats op het terras, buiten op het Martinetplein voor Cultuurcentrum Deurne. Bij slecht weer wordt er binnen in Gastrobar bijC opgetreden. De toegang is gratis. Een tafel reserveren kan door een email te sturen naar bijc@ccdeurne.nl.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen