24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneGenomineerden Film Talent Award Brabant 2024 bekendgemaakt

Genomineerden Film Talent Award Brabant 2024 bekendgemaakt

De genomineerde afstudeerprojecten van filmstudenten voor de Film Talent Award Brabant 2024 (FTAB) zijn dinsdag bekendgemaakt door de selectiecommissie. Van de 28 ingezonden films zijn er in totaal zeven genomineerd voor de prijs die wordt uitgereikt tijdens Filmfestival De Nacht van het Witte Doek in Deurne. Het doel van de FTAB is om jonge mensen te stimuleren in hun filmambities en -ontwikkeling.

De Deurnese stichting wil zo jongeren de kans bieden een volgende stap te zetten in hun carrière, hun netwerk uit te breiden. Tegelijkertijd moet op deze manier het filmfestival nog beter op de kaart worden gezet.

Brabant
Belangrijkste voorwaarde om aan de wedstrijd mee te kunnen doen is dat de deelnemers een aantoonbare band met Brabant hebben. Filmstudenten die bijvoorbeeld geboren, wonend of studerend zijn in Brabant of gestudeerd hebbend aan een opleiding in onze provincie mogen meedingen naar de prijs. Het is dit jaar de derde keer dat de FTAB wordt uitgereikt.

Genomineerden
Kanshebbers zijn deze keer in de categorie documentaire: ‘Bickel’ van Faya Willigenburg die een opleiding volgt bij Fontys, ‘Vlissinger Michiel’ van Riko ’t Gilde die studeert bij Avans en ‘We’re Here to Stay’ van Fleur van Opijnen die opgeleid wordt aan de Breda University of Applied Sciences (BUAS).

In de categorie fictie zijn dit jaar vier films genomineerd. Dit zijn ‘Next Please’ van Eva Bonnevits die haar op leiding volgt bij Avans en de producties van drie studenten van de St. Joost School of Art & Design in Breda. Cheyenne Goudswaard is genomineerd voor haar film ‘I Am Here’, Merijn Stojansek,  met ‘Nevel’ en Lindy van Hillo met ‘Where the Sky Turns Blue’.

‘Jij ziet, jij ziet wat ik niet zie’
Ook de winnaar van vorig jaar volgde een opleiding aan de Bredase St. Joost School. Martijn Welles werd bij de tweede editie van de Film Talent Award Brabant de grote winnaar met de film ‘Jij ziet, jij ziet wat ik niet zie’. Zowel de vakjury als het publiek verkozen de productie van Welles tot beste Brabantse afstudeerfilm in 2023.

Ook dit jaar bepaalt de vakjury uiteindelijk wie de winnaars worden van de FTAB. De prijzen van elk 1000 euro worden uitgereikt aan de regisseurs van de winnende films in de categorie fictie en categorie documentaire. Dit gebeurt op zaterdag 24 augustus van 13.30 tot 17.00 uur in Cultuurcentrum Deurne.

Vakjury
Hierbij worden de zeven genomineerde films gedraaid en zijn er interviews met de makers. Verder worden de rapporten door de vakjury gepresenteerd. André van Duren, Maudy van Bree en Frank van Osch geven hun oordeel over de zeven producties. De prijsuitreiking wordt verzorgd door acteur Mike Weerts en wethouder Riny van Rinsum. De presentatie van het programma rond de award-uitreiking is in handen van Eefke Boelhouwers.

Mensen die graag de Film Talent Award Brabant 2024 bij willen wonen, kunnen een plaats reserveren door een email te sturen naar info@nachtvanhetwittedoek.nl.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen