24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneWijkcoördinatoren Zorg in Deurne op zoek naar ideeën om eenzaamheid tegen te...

Wijkcoördinatoren Zorg in Deurne op zoek naar ideeën om eenzaamheid tegen te gaan

In het kader van De Week tegen Eenzaamheid die van 26 september tot en met 2 oktober plaatsvindt, zijn de wijkcoördinatoren van Zorg in Deurne op zoek naar creatieve oplossingen om eenzaamheid tegen te gaan in onze gemeente.

De bedoeling is om mensen te bereiken die misschien al een idee hebben om in hun wijk of buurt het probleem aan te pakken, maar niet goed weten hoe ze dat op poten moeten zetten. “Neem dan eens contact op met één van de wijkcoördinatoren van Zorg in Deurne om het hier eens samen over te hebben. Het maakt niet uit of het om een idee gaat voor de nationale week of voor een leuk structureel idee. Misschien kunnen zij jou wel heel goed op weg helpen”, meldt LEVgroep Deurne.

Helft Nederlanders eenzaam
Cijfers van de Gezondheidsmonitor 2022 van de GGD’en, CBS en het RIVM laten zien dat iedereen te maken kan krijgen met eenzaamheid. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse volwassenen zich eenzaam voelt. Onder jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar voelt zelfs één op de vier zich erg eenzaam.

Het gevoel van ‘erbij horen’ en ‘ertoe doen’ is volgens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor ieder mens een basisbehoefte: “Eenzaamheid is niet alleen een naar gevoel, het is ook lastig om over te praten. Ook leidt het tot gezondheidsrisico’s en minder meedoen in de samenleving.” Met het programma ‘Eén tegen eenzaamheid’ wil de overheid eenzaamheid in Nederland verminderen.

Elkaar ontmoeten
Eén van de onderdelen van het programma is de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid. Hiervoor worden door heel het land honderden activiteiten opgezet waarbij mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan De Week tegen Eenzaamheid door het organiseren of bezoeken van een activiteit of door gewoon iets met iemand in je omgeving te doen.

Heb je ideeën om eenzaamheid in de gemeente Deurne tegen te gaan? Neem dan contact op met Zorg in Deurne via telefoonnummer 0493-352500.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen