24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneFranse zomeravondfilm Une Belle Course in tuin van Museum De Wieger

Franse zomeravondfilm Une Belle Course in tuin van Museum De Wieger

In aanloop naar Filmfestival De Nacht van het Witte Doek worden er deze maand al enkele films gedraaid in Deurne, waarvan ook een aantal in de open lucht in de tuin van De Wieger. Zaterdag is de Franse drama/komedie-film Une Belle Course om 21.30 uur te zien in de museumtuin.

In de productie uit 2022 wordt het verhaal verteld van de 92-jarige Madeleine die met een taxi naar het bejaardentehuis gaat, waar ze voortaan gaat wonen. Ze vraagt taxichauffeur Charles om de plaatsen die belangrijk waren in haar leven nog een laatste keer te bezoeken. Tijdens die rit door Parijs duikt er een buitengewoon verleden op dat Charles van streek maakt.

De film wordt omschreven als een taxirit die een leven kan veranderen en vertoont overeenkomsten met de Franse film Intouchables. De rol van de chauffeur wordt gespeeld door Dany Boon, die vooral bekend is door de vele komische rollen die hij speelde. In Une Belle Course speelt hij de serieuzere rol van Charles, een Parijse taxichauffeur die al twintig jaar zes dagen per week werkt voor zijn vrouw en dochter, maar ze daardoor nooit echt te zien krijgt.

De aanvang van de film is 21.30 uur en de entree bedraagt 8 euro. Een plaats reserveren kan via dewieger.nl. Je vind Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne.

Foto: DMG/Nacht van het Witte Doek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen