18.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneLezing bij Volksuniversiteit Utrecht over tentoonstelling ‘Draadkrachtig’ in Museum De Wieger

Lezing bij Volksuniversiteit Utrecht over tentoonstelling ‘Draadkrachtig’ in Museum De Wieger

De tentoonstelling ‘Draadkrachtig’ die op dit moment te zien is in Museum De Wieger in Deurne heeft al bij aardig wat bezoekers een behoorlijke indruk achtergelaten. De expositie over weef- en borduurkunst uit de periode van 1920 tot 1970 is ook aanleiding voor docente Lisette Le Blanc om op maandag 23 september een lezing te geven over dit onderwerp bij de Volksuniversiteit Utrecht.

“In de eetkamer van de familie Wiegersma hing het wandkleed Dieu Avertit door Adya van Rees. Dit werk is het uitgangspunt voor de tentoonstelling Draadkrachtig”, legt Le Blanc uit. “De expositie geeft een beeld van een halve eeuw weef- en borduurkunst, ook in relatie tot het museum zelf. De lezing zal daarom tevens ingaan op het bijzondere leven van Hendrik Wiegersma, die arts was,  schilderde en kunst verzamelde.”

De expositie in Deurne en de lezing in Utrecht sluiten op elkaar aan en geven een beeld van de toegepaste kunsten die in de twintigste eeuw volop in de belangstelling stonden. “Kunstenaars experimenteerden met materialen, vormen en stijlen. Deze tentoonstelling geeft een goede indruk”, zegt Le Blanc.

Haar lezing vindt maandag 23 september van 10.00 tot 12.00 uur plaats in het gebouw van de Volksuniversiteit aan de Nieuwegracht 41 in Utrecht. Aanmelden kan via de website van de Volksuniversiteit. De expositie Draadkrachtig is nog tot en met 1 december te zien in Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne.

Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen