24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneNoodweer in Limburg zorgt in Deurne voor onheilspellende lucht en snelle daling...

Noodweer in Limburg zorgt in Deurne voor onheilspellende lucht en snelle daling temperatuur

Het noodweer dat aan het begin van dinsdagavond over Noord- en Midden-Limburg trekt, zorgt in Deurne voor stevige windvlagen en een snelle daling van de temperatuur. De onheilspellende donkere lucht boven het gebied met zware onweersbuien is vanuit Deurne in zuidoostelijke richting niet alleen goed te zien, maar het gedonder van het onweer kilometers verderop is ook duidelijk hoorbaar.

In Limburg is code oranje afgegeven tot 22.00 uur omdat er veel regen en hagel kan vallen in korte tijd. Bovendien is er kans op zware windstoten. Vanavond komen ook elders in het oosten plaatselijk pittige onweersbuien voor. Ook Deurne kan nog een staartje meekrijgen van de onweersbuien die ten zuiden van ons voorbijtrekken in noordoostelijke richting.

Het onweer is het heftigst op de plaatsen waar het vanmiddag het warmst werd. Die lucht bevat de meeste energie. Op plekken waar het regent, koelt het het snelst af en kan de temperatuur zelfs tot onder de 20 graden zakken. Komende nacht is het nog wel opnieuw plakkerig vanwege de hoge luchtvochtigheid.

Woensdag gaat de temperatuur pas echt flink naar beneden. Door de wind die waait wordt het dan niet warmer dan 24 graden. In de loop van de ochtend trekken de buien geleidelijk weg en komt vanuit het westen de zon weer tevoorschijn.

Foto’s: DMG/Dave van Hattem

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen