24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneBestelbus op klaarlichte dag van voor tot achter bekrast in Hoendiep Deurne:...

Bestelbus op klaarlichte dag van voor tot achter bekrast in Hoendiep Deurne: ‘Dit is geen ongelukje’

Een flinke domper voor ondernemer Tim van Lierop uit Bakel; een bestelbus van zijn bedrijf is woensdag van voor naar achter bekrast. Terwijl de werknemers van het tegelbedrijf in een woning aan de Hoendiep in Deurne aan het werk waren en de bus op de inrit van het huis stond geparkeerd, werd het voertuig door een nog onbekende persoon flink beschadigd.

“Om het te laten repareren wordt een enorme klus. Het zijn heel diepe krassen die je niet met wat poetsen weg krijgt. Als ik de bus weer als vanouds wil krijgen moet eerst de hele bestickering eraf, dan moet de hele zijkant opnieuw gespoten worden en dan alles weer opnieuw bestickerd worden”, zegt Tim van Lierop.

Bewuste actie
De beschadigingen zijn volgens de ondernemer ergens tussen 7.30 en 16.00 uur op woensdag veroorzaakt: “In die tijd zijn mijn werknemers binnen aan het werk geweest. Toen ze aan het eind van de werkdag terugkwamen zagen ze de krassen die zich uitstrekken over de voordeur, schuifdeur en het achter-paneel.” De ondernemer schat dat het gaat om een schadepost van zeker 3.000 euro: “En dan moet je er nog de kosten van de nieuwe bestickering bij optellen.”

Van Lierop vermoedt dat het niet iemand is geweest die dit per ongeluk heeft gedaan: “Als je de krassen bekijkt, kun je wel zien dat het echt een bewuste actie moet zijn geweest. Dit is geen ongelukje. De bus stond bij de klanten op de inrit en er stond nog beplanting tussen het voertuig en de openbare weg. De dader moet er echt moeite voor hebben gedaan. Het is ook op een vrij grote hoogte, dus het is niet door een fiets veroorzaakt of spelende kinderen.”

Camerabeelden
De ondernemer hoopt dat iemand iets heeft gezien of dat omwonenden misschien camerabeelden hebben van hun videodeurbel die kunnen helpen bij het achterhalen van de dader: “Als mensen woensdag iets verdachts hebben gezien in de Hoendiep in Deurne of bewakingsbeelden willen delen die ons kunnen helpen, dan kunnen ze contact opnemen door een email te sturen naar info@vanlieroptegels.nl.”

https://www.facebook.com/100000161528795/videos/pcb.8823464377668859/504098682214800

Foto: Tim van Lierop

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen