24.3 C
Deurne
donderdag 19 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneGrote verslagenheid bij VC De Krum om verlies van tractorliefhebber Rien van...

Grote verslagenheid bij VC De Krum om verlies van tractorliefhebber Rien van Dinther

Niet alleen bij familie, vrienden en collega’s van Hebben Tours is de verslagenheid groot om het verlies van Rien van Dinther, maar ook bij de leden van oldtimertractorclub VC De Krum in Deurne is het verdriet enorm. De 79-jarige Somerenaar overleed in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag bij een busongeluk in Beek en Donk.

Van Dinther was vele jaren één van de vaste deelnemers van de oldtimertractorshow bij de Motorische Demo-Dagen in Asten en de jaarlijkse tractortoertochten van VC De Krum die vanuit de Zeilberg worden verreden. Ook deze zomer was Rien nog van de partij tijdens de 25-jarige jubileumtocht de oldtimertractorclub.

John Deere Lanz
“Dit weekend bereikte ons het droevige bericht dat de zeer gerespecteerde oldtimertractorliefhebber Rien van Dinther, door een noodlottig ongeval is overleden”, vertellen de leden van VC De Krum. “Het gehele jaar door bezocht Rien vele vaste festiviteiten waarbij hij met een hele serie John Deere Lanz-tractoren en een aantal werktuigen van hetzelfde merk, waaronder een hooilader, mestverspreider en vorkjesschudder, te bezichtigen was.”

Als echte liefhebber trok Rien van Dinther afgelopen jaren naar verschillende evenementen zoals de dorsdag in Bladel, de oldtimershow in Asten, Koffie Kletsen & Klassiekers in Someren-Eind, de Grenslandtrekkers in Arendonk en het Internationaal Historisch Festival in Panningen. “Want Rien was een liefhebber pur sang die je overal op bijeenkomsten met zijn materiaal tegenkwam om er heerlijk een weekend van te genieten”, zeggen de leden van VC De Krum. “De oldtimerwereld verliest met Rien van Dinther een zeer toonaangevende hobbyist.”

Politiek
Van Dinther was in Someren van 2014 tot 2018 gemeenteraadslid voor Leefbaar Someren. In 2019 werd hij burgercommissielid in de commissie Ruimte als vervanger van Henry Tinnemans. Vanaf 2022 was hij burgercommissielid in dezelfde commissie, eerst voor Leefbaar Someren en sinds april van dit jaar voor de Vrije Fractie.

De 79-jarige Somerenaar was ook werkzaam als chauffeur. Terwijl hij in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag een bus bestuurde is hij onwel geworden, waarna het voertuig van de weg raakte en tegen een woning botste. Rien overleed ter plaatse.

Foto: Ben Wassink

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen