15.9 C
Deurne
vrijdag 20 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- VlierdenVlierländer Musikanten brengen Beieren opnieuw naar Dubai

Vlierländer Musikanten brengen Beieren opnieuw naar Dubai

Dubai en een Oktoberfest zijn twee begrippen die je niet vaak in één zin hoort, maar voor dirigent Mart Kusters werkt deze combinatie goed. Hij reist met de Vlierdense vereniging Die Vlierländer Musikanten naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar Beierse muziek te spelen.

Als dirigent is Kusters betrokken bij verschillende muziekgezelschappen en dat betekent dat hij op en neer vliegt. Afgelopen woensdag vertrok hij met Groep Doe Mar Wa uit Bakel naar het Oktoberfest. Komende maandag begeleidt hij vijf dagen lang Die Vlierländer Musikanten. Het programma vindt plaats in het Beierse restaurant van het 25 Hours Hotel One Central in Dubai.

Lederhosen
Optreden in Dubai is iets waar Kusters van geniet: “Je ontmoet hier verschillende leuke mensen en ziet culturen vanuit de hele wereld samenkomen. Dat is mooi om te zien”. Bij het Oktoberfest denk je aan authentieke lederhosen: de bijzondere leren korte broeken. Dubai staat bekend om het hete klimaat, maar Kusters maakt zich niet druk: “Er is overal airco, dus het is goed uit te houden.”

Kusters is vaker naar de hoofdstad van het emiraat geweest om op te treden. “Vorig jaar werd ik door het hotel benaderd of ik interesse had om met enkele groepen – waaronder Die Vlierländer Musikanten – naar Dubai af te reizen. Dat leek me wel wat en ik hapte toe”, zegt de dirigent.

Internationaal fenomeen
Dubai zal door weinig mensen geassocieerd worden met Duitse muziek, lederhosen en grote pullen bier. Kusters snapt de combinatie wel. “In Dubai wonen ook Duitsers. Het Oktoberfest is een internationaal fenomeen en wordt dus ook in Duitse hotels en restaurants gevierd. Dus ook in de Verenigde Arabische Emiraten.”

De agenda van Kusters is goed gevuld. Hij treedt dagelijks op van 19.00 tot 22.00 uur. “Op zaterdag staan we twee keer per dag op de planken. In de middag en avond spelen we. In de overgebleven uurtjes trekken we erop uit om eens goed rond te kijken in Dubai”, zegt hij.

De muziekgezelschappen zijn er klaar voor en hebben lang naar deze reis toegeleefd. Er gingen volgens Kusters ‘een hoop repetities’ aan vooraf, maar van spanning is geen sprake. “Vorig jaar ging het goed, dus dat zal dit jaar niet anders zijn,” vertelt de dirigent nuchter.

Foto: Die Vlierländer Musikanten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen