15.7 C
Deurne
vrijdag 20 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen GSV’28; alle seinen op groen voor aantrekkelijke pot...

Voorbeschouwing SV Deurne tegen GSV’28; alle seinen op groen voor aantrekkelijke pot voetbal

Na een uitgebreide zomerstop en een drietal oefen- en bekerwedstrijden trappen de blauwwitten zondag in eigen huis de competitie af met een thuiswedstrijd tegen de kersvers promovendus GSV’28 uit het Limburgse Beek.

Opvallend genoeg troffen beide teams elkaar ook in de seizoensouverture van 2009-2010. Destijds boekte het Deurnese vaandelteam onder leiding van toenmalig eindverantwoordelijke Eric Clijnk een ruime 4-1 overwinning en namen de aanvallers Jeroen van Moorsel en Rico Kuijpers ieder twee treffers voor hun rekening. Deze ontmoeting, gespeeld op 6 september 2009, was ook meteen de laatste keer dat beide elftallen elkaar in competitieverband op de Kranenmortel troffen.

Promotie
Vorig seizoen eindigde GSV’28 achter de ongenaakbare kampioen RKSV Bekkerveld op een tweede plek in de Tweede Klasse F, en daarmee bemachtigde de ploeg een nacompetitieplek voor promotie naar de eerste klasse. Hierin wisten de Limburgers af te rekenen met achtereenvolgens Handel en SHH, waardoor GSV’28 na 11 seizoenen afwezigheid weer mag uitkomen in de Eerste Klasse. Voormalig hoofdtrainer Bart Meulenberg kreeg zodoende een schitterend afscheid na maar liefst acht jaar aan het roer te hebben gestaan bij het vlaggenschip van de Genhouter Sport Vereniging.

Meulenberg werd opgevolgd door Joep Schepers en onder leiding van deze jonge, ambitieuze trainer zijn de resultaten vooralsnog uitstekend. Zo werden de tweedeklassers NWC, RVU en Caesar in het bekertoernooi verslagen, en plaatste GSV’28 zich middels deze drie overwinningen overtuigend voor de volgende ronde.

Zomerse versterkingen
Om een niveau hoger goed voor de dag te komen, versterkten de bezoekers zich in de zomermaanden met een viertal nieuwe aanwinsten, te weten: Stijn Winkens (RKSV Minor), Milian Vidic (RVU), Merijn Welters (FC Geleen-Zuid) en Jarno Leen (VV Hellas). Met name de terugkeer van aanvaller Winkens zal onder de Limburgse aanhang met gejuich zijn ontvangen. Winkens was namelijk in twee eerdere seizoenen voor de club goed voor 27 treffers in 58 gespeelde wedstrijden, een gemiddelde van bijna één op twee. Ook dit seizoen bewijst Winkens het scoren nog zeker niet te zijn verleerd, en liet hij in de eerste bekerwedstrijden al tweemaal het netje bollen.

Door een eclatante 5-1 zege afgelopen weekend op bezoek bij Stiphout Vooruit, wisten de mannen van Frank Teeuwen zich eveneens te plaatsen voor de volgende bekerronde. Op basis van het aantal gescoorde doelpunten (negen om acht), bleven de blauwwitten het Oirsbeekse Alfa Sport nipt voor in de stand. Nieuweling Seijkens bewees zijn ploeg met drie doelpunten een goede dienst, en met name zijn tweede treffer van ruim 35 meter was van grote schoonheid.

In de wetenschap dat Deurne doorgaans in eigen huis ijzersterk voor de dag komt en de opponent van aanstaande zondag in prima vorm verkeert, staan op voorhand alle seinen op groen voor een aantrekkelijke pot voetbal. Dit in combinatie met het voorspelde, mooie nazomerweer en een spetterend openingsfeest na afloop van de wedstrijd in de kantine onder aanvoering van DJ Eimco, geeft voor de SV Deurne-supporters meer dan voldoende aanleiding om de gang naar de Kranenmortel te maken. Aftrap van  de wedstrijd is om 14.30 uur en het duel staat onder leiding van scheidsrechter Mark Ouendag.

Foto: Roos Knijnenburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen