22.2 C
Deurne
vrijdag 20 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurnePoliticus Toine Manders en ondernemer Karel van Rooij bij Ondernemerscafé Deurne over...

Politicus Toine Manders en ondernemer Karel van Rooij bij Ondernemerscafé Deurne over invloed van Europa

Na de zomerstop van Ondernemerscafé Deurne wordt op dinsdag 15 oktober weer gestart met een editie over de invloed van Europese politiek op lokale ondernemers. Voormalig Europarlementariër Toine Manders en ondernemer Karel van Rooij van Van den Broek Logistics uit Helmond bespreken het onderwerp samen met presentatoren Niels Crooijmans en Jan van den Heuvel.

“We gaan het nu eens buiten de gemeentegrenzen en buiten de landsgrenzen bekijken”, zeggen de twee presentatoren. Het mag volgens hen duidelijk zijn dat er steeds meer regels komen vanuit Europa: “Denk aan regels over stikstof, voedselveiligheid en verpakkingen. Maar wat betekent dit nu concreet?”

Toine Manders is voormalig lid van het Europees Parlement en woont in Heusden. Jarenlang heeft hij voor diverse partijen in Brussel gewerkt en weet precies hoe daar de hazen lopen. De presentatoren van Ondernemerscafé Deurne vragen hem onder  meer hij daar heeft bereikt voor de lokale ondernemers. Hoe sterk is de macht van Brussel en wat zal de lokale ondernemer er in de toekomst van merken? Ook wordt ingegaan op het vraagstuk of we in Europa nog kunnen concurreren met China en Amerika en hoe Brussel hiermee omgaat.

Directeur en eigenaar Karel van Rooij van Van den Broek Logistics uit Helmond gaat vanuit de invalshoek van de ondernemer in op het thema. Zijn internationaal transportbedrijf loopt elke dag tegen verschillende nationale en door Brussel opgelegde regelgeving aan. Presentatoren Niels Crooijmans en Jan van den Heuvel willen van Van Rooij weten of die regels aansluiten op de praktijk of dat die zorgen voor veel administratieve lasten. “Wat doen deze regels met de concurrentiekracht van zijn onderneming en wat betekent het voor de inzet van zijn personeel en materieel?”, vragen Crooijmans en Van den Heuvel zich af.

Deze editie van Ondernemerscafé Deurne vindt plaats op dinsdag 15 oktober vanaf 21.00 uur bij Café De Brouwer aan de Markt 7 in Deurne.

Foto: Toine Manders/Karel van Rooij

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen