24.8 C
Deurne
zaterdag 21 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneVoetbalpodcast De Magische Spons en DMG slaan handen ineen

Voetbalpodcast De Magische Spons en DMG slaan handen ineen

De voetbalpodcast De Magische Spons ontstond als een geintje, maar is intussen een bekende én beruchte naam bij alle amateurploegen en voetbalfans in de regio. Wekelijks kunnen de gesprekken van Joost en Thijs van Pol rekenen op honderden luisteraars. Vanaf komende maandag neemt het tweetal een volgende stap met de podcast en gaan ze een samenwerking met DMG aan.

“Tot nu toen namen we de podcasts altijd op met eigen materialen. Echt heel simpel met een laptopje en twee microfoons. Leuk voor de beginperiode, maar het is tijd om verder uit te bouwen en te professionaliseren”, vertelt Thijs. “Daarom hebben we contact opgenomen met DMG om eens te kijken of we elkaar kunnen versterken”, voegt Joost toe.

‘Verrast door mijn eigen stem’
Door de samenwerking met de lokale omroep in Deurne kan de podcast nu voortaan worden opgenomen in een professionele digitale studio. Joost en Thijs hebben al even kunnen proeven van de nieuwe opname-locatie: “De studio van DMG is ten eerste een heel prettige omgeving waarin we goed onze gasten kunnen ontvangen. Daarnaast merk je meteen als je de koptelefoon opzet en een paar woorden door de microfoon praat dat het helemaal anders klinkt dan wij gewend zijn. Ik was echt verrast door mijn eigen stem; ik leek ineens wel een echte disc-jockey met een heel vette sound.”

Beluister hieronder de nieuwe audiovormgeving van de Magische Spons.

De maandagavond blijft de vaste tijd voor opname van de podcast. “Dit is een mooi moment, meteen na de wedstrijden op zondag. Het is bovendien een tijdstip waarop veel van de voetballers ook ruimte hebben in hun agenda om bij ons langs te komen”, legt Joost uit.

Nieuwe amateurseizoen
Voor komende uitzending is er genoeg om over te praten in de podcast, vertelt Thijs: “Dan is net de kop eraf wat betreft het nieuwe amateurseizoen en zijn er dus legio aan nieuwe ontwikkelingen. Verder hebben we zelf ook een zomerstop gehad en is dit weer de eerste editie sinds een aantal maanden. Genoeg nieuwe onthullingen, feiten, roddels en geruchten in de komende Magische Spons dus!”

Naast het nieuws van de velden hebben Joost en Thijs van Pol ook intern transfernieuws en een verrassing voor de fans van de podcast: “Onlangs hebben we ons team versterkt met Lucas Crox van Voetbalprimeur.nl. Samen met hem zitten we nu nog dichter op alles wat er gebeurt in het amateurvoetbal in onze regio. Ook hebben voortaan eigen ‘merchandise’ die verkrijgbaar is in onze webshop. Je kunt er van alles krijgen; van shirts tot hoodies en allemaal natuurlijk met het logo van de Magische Spons erop.”

Tekst gaat verder onder de video.

‘Zere plek’
De naam van de podcast is voor de meeste voetballers waarschijnlijk wel een bekende term, maar zo nu en dan krijgen Joost en Thijs toch nog wel eens de vraag om de bijzondere merknaam uit te leggen: “De Magische Spons verwijst eigenlijk naar de zogenaamde blessures die voetballers regelmatig oplopen. Dan komt er altijd meteen iemand toegesneld op het veld met een natte spons die op de ‘zere plek’ wordt gelegd en magischer wijs is de speler dan in ‘no-time’ weer hersteld”, lachen Joost en Thijs.

Alle afleveringen van de podcast vindt je op Spotify, elke maandagavond wordt de nieuwste editie toegevoegd.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen