17.3 C
maandag 23 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneSlechte seizoenstart voor SV Deurne; thuisnederlaag tegen promovendus GSV’28 (0-1)

Een teleurstellende start van het nieuwe seizoen voor SV Deurne. Een thuisnederlaag tegen promovendus GSV’28 uit Beek. Hoewel er in het begin van de wedstrijd kansen waren voor de Deurnese ploeg sloeg in de 64ste minuut het noodlot voor Deurne definitief toe en kreeg Luuk Veeneman uit het niets een rode kaart. In ondertal wisten de blauwwitten het verlies nog te beperken tot 0-1.

Voor de wedstrijdbespreking bij SV Deurne werd verlaat afscheid genomen van Quincy Plas, die zes seizoenen in Deurne 1 speelde, na ook vele seizoenen in de jeugd actief geweest te zijn. Hij is inmiddels verhuisd naar Alphen aan Den Rijn. Trainer Frank Teeuwen moest dus meteen wat aanpassingen in de opstelling doorvoeren.

Mark Louwers moest nog een wedstrijd schorsing uitzitten vanuit vorig seizoen, Yuri Veeneman is nog niet wedstrijdfit en begon op de bank en het drietal Thijs van der Heijden, Finn van der Steijn en Rens Joosten was geblesseerd uit de bekercampagne gekomen.

Prima begin
Toch begon Deurne goed en kreeg het binnen tien minuten twee goede mogelijkheden. Eerst werd na een solo van Gert Swinkels de bal panklaar neergelegd voor Joris van den Heuvel, die vanaf de rand zestien net naast mikte. Kort daarna werd een voorzet van Swinkels richting Thijs Matheij er op het nippertje uitgehaald alvorens deze kon binnen koppen.

GSV’28 zakte wat meer in en de ervaren ploeg liet Deurne aan de bal, loerde op een onderschepping en de snelle counter. Dat leidde in de 12de en 14de minuut tot twee dotten van kansen voor de gasten. De eerste werd door Peter Strijbosch voortreffelijk gepareerd en bij de tweede mogelijkheid kon niemand zijn voet tegen de harde en scherpe voorzet krijgen. Daarna was er weer een mogelijkheid voor Swinkels na een goede actie van Matheij, maar zijn schot werd gekraakt en was een makkelijke prooi voor de doelman van GSV’28.

Net te weinig ruimte
In de 19de minuut kwamen de bezoekers op voorsprong, na winst in een duel om de bal werd deze met een bekeken steekpass naar de snelle Per Hendrix gespeeld, die de bal met een droge schuiver in de verre hoek plaatste 0-1. Daarna was GSV’28 gedurende de rest van de eerste helft de betere ploeg, zonder tot echte kansen te komen. Kort voor rust was er nog een mogelijkheid voor Stefan van der Werf na een mooie actie van Van den Heuvel, maar hij had net te weinig ruimte om goed van zijn felle tegenstander weg te draaien.

Het wedstrijdbeeld bleef in de eerste twintig minuten na rust onveranderd, het euvel bij Deurne was dat de ballen van achteruit of vanaf het middenveld steeds te diep waren of makkelijk door de verdedigers konden worden onderschept. GSV’28 bleef met snelle counters gevaarlijker en had één echt goede kans, maar deze werd van dichtbij over geschoten.

Rode kaart
In de 64ste minuut leek het noodlot voor Deurne definitief toe te slaan, toen Luuk Veeneman uit het niets een rode kaart kreeg in deze verder zeer sportieve wedstrijd. In een duel om de bal net buiten het strafschopgebied van GSV’28 was hij een fractie te laat en raakte daardoor zijn tegenstander op de voet. Normaal gesproken geel, maar de scheidsrechter die er dicht bij stond zag de voet van Luuk op de enkel van de tegenstander komen, dus rood. Meteen hierna kwam Joost Gerrits in het veld voor Matheij en ging op de plaats van Veeneman spelen.

Eerst kregen de bezoekers nog een dikke kans, maar de kopbal in vrije positie belandde naast het doel. Thijs Vosselman en Yuri Veeneman kwamen erin voor de moegestreden Stijn Boerenkamps, die een prima wedstrijd speelde en voor Willem van der Meer, die na een blessure het ritme nog miste. Vanaf dat moment was SV Deurne met een man minder ineens de bovenliggende partij en probeerde met veel inzet toch nog een punt uit het vuur te slepen.

Hard ingekopt
Gert Swinkels werd in de 75ste minuut door het midden de diepte in gestuurd, maar hij kon de bal niet voldoende controleren. Vier minuten later was er een dot van een kans voor Van den Heuvel, die een door van der Werf verlengde voorzet vanaf rechts door Swinkels vanaf de vijf meterlijn dacht binnen te schieten, echter een van de verdedigers wist de bal op miraculeuze wijze nog voor de lijn weg te halen.

Nauwelijks twee minuten later een prima schot van Van der Werf, dat door de keeper via het aluminium uit de bovenhoek werd geranseld. De daaruit volgende corner werd door Yuri Veeneman hard ingekopt, maar was weer een prooi de uitstekende doelman van GSV’28. In de 80ste minuut kwamen Jasper Aarts en Giel Knijnenburg de moegestreden Gert Swinkels en de licht geblesseerde Siem Nijssen vervangen.

Uiteraard leidde de aanvalsdrift van Deurne tot counters van de gasten, waarbij Strijbosch eenmaal redding moest brengen. Ook Deurne kwam nog tot een prima aanval via Gerrits en Aarts, maar de inzet van Luuk Seijkens was te zacht. Ook een vrije trap van Seijkens was een prooi voor de doelman. Zo bleef het bij de 0-1 en waren de druiven zuur voor SV Deurne, waar vooraf alle vertrouwen was in een goede seizoenstart. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in het diepe zuiden bij Chevremont.