15.2 C
Deurne
dinsdag 24 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneWerkcentrum Helmond-De Peel bundelt dienstverlening om inwoners en werkgevers beter te helpen

Werkcentrum Helmond-De Peel bundelt dienstverlening om inwoners en werkgevers beter te helpen

Inwoners en werkgevers in de Peelregio kunnen voortaan met vragen over werk, scholing, ontwikkeling of personeel terecht bij één organisatie. Werkcentrum Helmond-De Peel bundelt vanaf nu alle dienstverlening op dit gebied via hun website. Een team van adviseurs gaat volgens de organisatie alle vragen zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

“Het starten met het werkcentrum Helmond-De Peel is van groot belang voor al onze bedrijven en inwoners. Om één plek te hebben waar je je kunt melden met vragen over je eigen ontwikkeling of loopbaan. En dat is echt uniek anno 2024”, zegt voorzitter Martijn de Kort van arbeidsmarktregio Helmond-De Peel.

Loopbaanadvies
Het nieuwe initiatief is er voor inwoners en werkgevers uit de gemeenten Deurne, Asten, Helmond, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Ze kunnen er terecht voor bijvoorbeeld loopbaanadvies en ondersteuning bij het vinden van de juiste opleiding. Daarnaast helpt het werkcentrum bij personeelsvragen, vragen over inclusief werkgeverschap of teamontwikkeling bij MKB’ers.

Daarbij bouwt de netwerkorganisatie op de beschikbare kennis en expertise van de professionals die werkzaam zijn bij één van de samenwerkende partners. De netwerkorganisatie bestaat uit UWV, Senzer, Ter AA, SBB, VNO-NCW, FNV, CNV en de zeven Peelgemeenten.

Koploper
Het kabinet vindt dat elke inwoner moet weten waar hij of zij terecht kan met vragen over werk, personeel, scholing en zelfstandig ondernemen. Daarom werd op 26 april van dit jaar een kamerbrief gepubliceerd met als onderwerp de hervorming van de arbeidsmarktstructuur. Hieruit ontstond het besluit dat iedere regio een werkcentrum moet krijgen.

Het doel is dat elke inwoner laagdrempelig toegang heeft tot een sterk netwerk aan voorzieningen en ondersteuning. Door het bundelen van krachten moet inwoners en ondernemers sneller en beter geholpen worden. Werkcentrum Helmond-De Peel is één van de koplopers op dit gebied in Nederland.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen