12.9 C
Deurne
vrijdag 27 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneEerste Groene Pluim in Deurne voor Natuurpoort De Peel; erkenning voor duurzaam...

Eerste Groene Pluim in Deurne voor Natuurpoort De Peel; erkenning voor duurzaam en sociaal beleid

Leny en Bert van den Eijnden van Natuurpoort De Peel in Deurne ontvingen woensdagmiddag uit handen van wethouder Tom Oomen de eerste Deurnese Groene Pluim. Dit is een erkenning voor het duurzaam en sociaal beleid van de organisatie.

Natuurpoort De Peel verdient de prijs volgens de onafhankelijke jury van stichting De Groene Pluim omdat er naast duurzaam ook maatschappelijk verantwoord wordt ondernomen: “Als het even kan, kiezen zij voor duurzame opties. Denk bijvoorbeeld aan de 756 zonnepanelen die zij hebben geplaatst op de voormalige stal.”

Kwetsbare inwoners
De onderneming van Leny en Bert is ook een Erkend Leerbedrijf en er werken regelmatig mensen via de Keertwending. “Zo kunnen ook kwetsbare inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt blijven meedoen”, aldus de jury.

Lees ook: De Lindehoeve en De Keertwending bieden helpende hand aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Wethouder Tom Oomen die De Groen Pluim uitreikte, zegt dat Natuurpoort De Peel een goed voorbeeld voor anderen is: “We mogen als gemeente trots zijn op een organisatie die zich op zo veel verschillende vlakken bezighoudt met verantwoord ondernemen. Ik ben blij deze onafhankelijke waardering aan hen uit te mogen reiken. Zo zijn zij een zichtbare inspiratiebron voor andere ondernemers in onze gemeente.”

Global Goals
De Groene Pluim is een beloning voor bedrijven en organisaties die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor een pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een audit, waarbij de zeventien Global Goals van de Verenigde Naties richtinggevend zijn.

Ieder bedrijf dat positieve impact maakt in de keten, maakt kans op de Groene Pluim, ongeacht de grootte of de branche. Belangrijk is daarbij de motivatie en het enthousiasme om inspiratie, kennis en ervaring te delen met andere bedrijven.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen