13.5 C
Deurne
zaterdag 28 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneMarkt in Deurne omgebouwd tot groot feestterrein voor viering 66-jarig bestaan Peelstrekels

Markt in Deurne omgebouwd tot groot feestterrein voor viering 66-jarig bestaan Peelstrekels

Het drie dagen durende jubileumweekend van carnavalsstichting De Peelstrekels is vrijdag van start gegaan met een avond voor de jeugd in café The Ocean in Deurne. Voor de twee opvolgende feestdagen is de Markt met een grote tent omgebouwd tot het toneel van Feestival.

“Vrijdag zijn we gestart met een fantastische avond voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Het was echt heel druk bezocht. Verschillende Tik Tokkers en dj’s hebben de kinderen een geweldige avond bezorgd”, zegt voorzitter Leon van Osch van de jubileumcommissie van De Peelstrekels.

Fantastisch programma
Op zaterdag vinden de festiviteiten in de tent, waar de eerste opbouwwerkzaamheden al vrijdag voor werden verricht. “Meteen na de weekmarkt rond 18.30 uur zijn we begonnen met het bouwen van de tent. Ook vannacht hebben die jongens allemaal doorgewerkt en we zijn nu bezig met het interieur en het verder afmaken van de tent en het terrein, zodat we vanavond klaar zijn voor een fantastisch programma”, legt Van Osch uit.

Om 19.00 uur starten de optredens van een groot aantal Nederlandse artiesten. Gastheer Frans Feest loodst het publiek door het avondvullende programma met live op het podium Wilbert Pigmans, Blaas of Glory, Loco Loco, Ronny Ruysdael, A-Fever, maar ook de Hennie Huisman Mini Playback Show. “Hij gaat hier ouderwets zijn kwaliteiten tentoonstellen. Alleen deze keer niet voor tv, maar met ons eigen publiek. Dat wordt een zeer humorvolle show”, verzekert Leon van Osch.

Serenade
Zondagmiddag is de tent vanaf 13.00 uur open. Dan zijn alle Deurnenaren, bevriende carnavalsclubs en mensen welkom die in het verleden of heden van De Peelstrekels hun bijdrage hebben geleverd aan de club. “De leden van de Koninklijke Harmonie Deurne die ook hun jubileum vieren dit jaar, komen rond 14.00 uur een serenade brengen aan De Peelstrekels. En daarna gaan we los met weer een keur aan artiesten”, zegt van Osch. Er zijn tijdens de feestmiddag optredens van onder andere Marlon Kicken, de Cantusband, John Tana en Moonlight.

Toegangstickets voor de zaterdagavond zijn verkrijgbaar via feestival-deurne.nl en kosten 15 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de kassa. De optredens op zondagmiddag zijn gratis toegankelijk.

Foto: CS De Peelstrekels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen