13.5 C
Deurne
zaterdag 28 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- ZeilbergVoorbeschouwing ZSV tegen NWC; duel tussen clubs met beide nieuwe hoofdtrainers

Voorbeschouwing ZSV tegen NWC; duel tussen clubs met beide nieuwe hoofdtrainers

De streekderby tussen ZSV en NWC uit Asten staat voor zondag op de rol. Beide clubs wisten vorig weekend de wedstrijden te beslissen met een zege. ZSV won uit tegen Erp met 2-3 en de Astense ploeg boekte een 3-1 overwinning op Oirschot Vooruit.

Bij beide verenigingen zal regelmatig nog teruggedacht worden aan die laatste zondag van mei. Voor aanvang van de slotwedstrijden was rechtstreeks lijfsbehoud voor zowel ZSV als NWC nog allerminst zeker. De Zeilbergers stonden zelfs onder de streep en NWC moest winnen bij Hilvaria om zich veilig te spelen. Beide teams toonden op het juiste moment goede vorm; ZSV versloeg Geldrop met 5-0 en NWC boekte een 1-5 zege in Hilvarenbeek, waardoor Geldrop en Brabantia werden veroordeeld tot play-offs en uiteindelijk ook degradatie.

Meeslepende partij
Tot deze spannende ontknoping kwam het omdat zes dagen eerder het goedbezochte treffen tussen NWC en ZSV op sportpark ’t Root in 1-1 eindigde na een meeslepende partij. Al in de eerste helft moesten de oranjehemden met een man minder verder toen Menno Janssen direct rood ontving, maar dankzij Mees Janssen kwamen de gastheren na rust wel op voorsprong.

Luc Matheij trok in de slotfase de stand echter weer gelijk waardoor de punten in Asten werden gedeeld: 1-1. Eind goed al goed, zo bleek dus later op de laatste speeldag. NWC eindigde als zesde, ZSV met een net iets minder doelsaldo als zevende.

Twee nieuwe hoofdtrainers
Ruim vier maanden na dat gelijke spel staan beide elftallen opnieuw tegenover elkaar, ditmaal op sportpark De Kranenmortel en met twee jonge nieuwe hoofdtrainers aan de zijlijn. NWC verwelkomde Sander Janssen, die zondag met zijn nieuwe club een fraaie eerste winstpartij noteerde op Oirschot Vooruit.

Matchwinner Jip de Jong produceerde een hattrick, maar het was vooral een sterke teamprestatie die de Astenaren leverden. Ver in de tweede helft kwamen de Oirschottenaren nog wel even terug, maar een stug NWC hield stand, overleefde een strafschop met dank aan doelman Koen van Dijck en won verdiend op eigen veld.

Bij de geelzwarten uit Zeilberg is Ralf van den Heuvel (36) teruggekeerd op het oude nest. Net als Janssen startte de trainerscarrière van Van den Heuvel al in de tienerjaren. Via MULO, Bavos en Liessel is de voormalige jeugdspeler van VVV-Venlo nu weer terug bij ‘zijn’ ZSV.

Ware veldslag
Na een zeer behoorlijke bekercampagne, waarin de Zeilbergse formatie als nummer twee eindigde en zich dus kwalificeerde voor de volgende ronde tegen EVVC, volgde zondag ook een succesvolle competitiestart op bezoek bij degradant Erp. Na een ware veldslag met een groot aantal gele kaarten en zelfs een rode kaart voor Koen Kuunders snel na rust, stapte ZSV als zwaarbevochten winnaar van het veld: 2-3. Joost Verberne, Stan van Helmond en Tim van der Steijn waren trefzeker voor de bezoekers.

Beide ploegen kunnen dus met vertrouwen uitkijken naar deze streekderby, die vorig seizoen op ZSV-terrein in een bloedeloze 0-0 eindigde. De wedstrijd wordt zondag geleid door arbiter Schuurmans en gaat om 14.30 uur van start.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen