13.5 C
Deurne
dinsdag 1 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneTwan van den Heuvel verkozen tot Ere-Strekel tijdens goed bezochte derde dag...

Twan van den Heuvel verkozen tot Ere-Strekel tijdens goed bezochte derde dag van Feestival

Tijdens de viering van het 66-jarige bestaan van De Peelstrekels uit Deurne maakte het bestuur van de stichting op zondagmiddag in de grote feesttent op de Markt bekend dat Twan van den Heuvel toetreedt tot het illustere gezelschap van Ere-Strekels. Peelstrekelvoorzitter Marcel van Zwam bracht de bijbehorende zilveren speld aan op de revers van een zichtbaar trotse laureaat.

De Ere-Strekel is de hoogst haalbare onderscheiding binnen de carnavalsstichting. De 50-jarige Twan van den Heuvel was samen met zijn prinses Fanneke Peelstrekelprins in 2012. Sindsdien is hij zeer betrokken bij de club. Hij is bestuurslid van het Strikkengenootschap, mede-grondlegger van de Quatsja!-avonden en was tot voor kort voorzitter van de Prinsengarde. Daarnaast was hij zeer actief bij de organisatie van de feestelijkheden rond het 66-jarig bestaan.

De Noot en Ons Jonges
Van den Heuvel is ook bekend van cabaretgroep De Noot, die tot in de wijde omgeving optrad met hun energieke act. Op dit moment is hij de frontman van de amusementsgroep Ons Jonges, die inmiddels ook grote bekendheid geniet in de regio. Van den Heuvel is de 19de Ere-Strekel van De Peelstrekels.

De bekendmaking vond plaats tijdens de derde dag van Feestival. Ook zondagmiddag wist het publiek de feesttent op de Markt weer te vinden. Het gratis toegankelijke evenement trok ruim 600 bezoekers. Collega-verenigingen uit het Deurnese en iedereen die ooit iets heeft betekend voor De Peelstrekels waren van de partij.

‘Alles viel op zijn plaats’
De Koninklijke Harmonie Deurne, die dit jaar haar 15-jarig jubileum viert, opende het bal met een serenade voor De Peelstrekels en net als op zaterdagavond volgden in een sneltreinvaart optredens van verschillende artiesten.

“Als organisatie zijn we trots”, zegt voorzitter Leon van Osch van de jubileumcommissie van De Peelstrekels. “De talloze vrijwilligers die een geweldige klus klaarden, de samenwerking met de Markthoreca en de gemeente Deurne, alles viel op zijn plaats. Het heeft mede bijgedragen aan het slagen van drie dagen Feestival. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we met heel veel genoegen en een brede glimlach terug kunnen kijken op een geslaagd evenement voor de Deurnese samenleving”, aldus Van Osch

Foto: Kevin Senders/KEV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen