13.1 C
Deurne
donderdag 3 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneSpannende tijd voor Deurnese bieb die is genomineerd als ‘Beste Bibliotheek van...

Spannende tijd voor Deurnese bieb die is genomineerd als ‘Beste Bibliotheek van Nederland’

De bieb in Deurne is in de running om ‘Beste Bibliotheek van Nederland’ te worden. De periode dat kan worden gestemd voor de verkiezing is inmiddels gestart en dat betekent een spannende tijd voor de medewerkers van Bibliotheek Deurne: “Jouw stem kan het verschil maken. Help Bibliotheek Deurne om deze mooie titel te winnen.”

Sinds de verhuizing naar het Huis voor de Samenleving is de bieb in Deurne snel gegroeid en brengen steeds meer inwoners van onze gemeente regelmatig een bezoekje aan de plek die tegenwoordig veel meer dan alleen een verzamelplaats van boeken is. “We merken dat bezoekers de bibliotheek beter weten te vinden. We lenen ook meer boeken uit dan voorheen”, vertelt Ank Mooren, manager Maatschappelijke Bibliotheek.

Dankzij het aanbod van de bibliotheek, de aanwezigheid van een Bibliotheek op school bij alle Deurnese scholen en projecten als ‘Van alle talen thuis’ en ‘Legimi’ is de Deurnese bibliotheek opgevallen bij de vakjury van het Bibliotheekblad. “We hebben de laatste jaren grote stappen kunnen zetten, met dank aan de betrokkenheid van de Deurnese scholen en de gemeente”, zegt directeur-bestuurder Robin Verleisdonk van Bibliotheek Helmond-Peel.

Voor de verkiezing die jaarlijks door het Bibliotheekblad wordt gehouden, kan van 1 tot en met 20 oktober worden gestemd via bibliotheekblad.nl/stem. De vakjury van deskundigen uit de bibliotheekwereld heeft vijf bibliotheken genomineerd, waaronder de locatie in Deurne. Samen met het oordeel van het publiek bepalen zij de uiteindelijke winnaar. Deze wordt op 31 oktober bekendgemaakt.

Foto: Bibliotheek Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen