14.5 C
Deurne
donderdag 3 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneVrijwilligers controleren en herstellen paaltjes en bordjes van routenetwerk in Deurne

Vrijwilligers controleren en herstellen paaltjes en bordjes van routenetwerk in Deurne

De vrijwillige controleurs van het Fiets- en Wandelroutenetwerk en het Ruiter- en Mountainbikeroutenetwerk zijn in Deurne gestart met hun tweejaarlijkse controle. Hierbij worden alle gebreken aan routepaaltjes en -bordjes hersteld. Ook worden de infopanelen gecontroleerd en schoongemaakt en waar nodig wordt klein snoeiwerk verricht.

Buiten de controle-rondes om gaan de controleurs ook op pad na meldingen van recreanten. Bij opmerkingen over gebreken of onduidelijkheden wordt de situatie gecheckt en als het nodig is aangepast.

Visit Brabant Routebureau is verantwoordelijk voor de coördinatie van het beheer en onderhoud van 18.000 kilometer aan bewegwijzerde fiets-, wandel-, mountainbike- en ruiterroutes in onze provincie. Dit doen ze samen met circa 500 vrijwilligers. Op deze manier wil de organisatie de kwaliteit van de routenetwerken op peil houden.

Iedere vrijwilliger heeft een eigen gebied oftewel cluster waarin hij of zij verantwoordelijk is voor de bewegwijzering van het routenetwerk. De vrijwilligers checken twee keer per jaar alle routeplaatjes en -bordjes. Deze controle-rondes vinden plaats in het voorjaar en najaar.

Foto: Visit Brabant Routebureau

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen