13.7 C
Deurne
donderdag 3 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- St. JozefparochieSJVV komt ook tegen Boskant niet verder dan gelijkspel (2-2)

SJVV komt ook tegen Boskant niet verder dan gelijkspel (2-2)

SJVV heeft wederom de punten moeten delen met de tegenstander. Dit keer waren er twee doelpunten nodig om wakker te worden, het werd 2-2 tegen een geslepen Boskant. De 17-jarige Juul Goossens redde in de blessuretijd een punt voor de roodwitten.

Wedstrijdverslag door Ron van der Werf

SJVV had de betere start, zag Arno Keunen twee maal op goal schieten, maar ook twee maal was de keeper een sta-in-de-weg. Ook na een prima aanval over de linkerkant kon de voorzet van Sam Franssen niet over de doellijn worden gedrukt.

Meer tegenhouden
Na deze eerste fase van de wedstrijd had Boskant het beter op orde. Het liet SJVV komen en bleef zelf loeren op de counter. De roodwitten hadden ineens alle moeite met de tegenstander, al maakte ze het zichzelf ook niet makkelijk. Aanvankelijk was er niets aan de hand, maar verder in de eerste helft was het ineens meer tegenhouden dan zelf het spel kunnen maken.

Tot overmaat van ramp moest Daan Bouwmans het veld nog voor de rust verlaten vanwege een blessure. In de tussentijd was Boskant al op 0-1 gekomen na een onoplettendheid in de verdediging. Juul Goossens kreeg ook nog twee mogelijkheden van afstand: eerst zag hij zijn vrije trap uit de kruising worden geranseld en daarna belande zijn schot in de handen van de keeper. Later zou hij dat helemaal goed maken.

Hard gelach
De tweede helft probeerde Boskant hetzelfde te doen. Het raakte na één minuut al de paal. SJVV wilde meteen iets forceren, maar het lukte maar niet om tot een uitgespeelde kans te komen. Na tien minuten verdubbelden de gasten zelfs de score. Op de rand van het strafschopgebied werd er maar niet ingegrepen en ineens lag de bal achter Bodhi van Selow in het net. Een hard gelach en zoals de wedstrijd vorderde, overheerste niet het gevoel dat SJVV het tij nog kon keren.

Een klein geluksmomentje bleek uiteindelijk voor nieuwe energie te zorgen. Bij een lange bal over de verdediging van SJVV was Van Selow goed bij de pinken om deze weg te werken. Dat deed hij zelfs op zo’n manier dat ineens Remco van den Akker vrij naar de goal kon lopen. In zijn poging om de doelman uit te spelen werd hij gevloerd, waardoor SJVV uit het niks ineens een strafschop te pakken had. Job van Neerven ging achter de bal staan en schoot de bal feilloos in de goede hoek, waardoor de aansluiting een feit was.

Meer grip
Even later vervingen Casper Bax en Wout Munsters de moegestreden Van den Akker en Van Neerven en met die nieuwe energie kreeg SJVV steeds meer grip op de wedstrijd. Kansen voor Lars van Kuijlenburg en Casper Bax waren niet aan hen besteed, hetzelfde geld aan de andere kant voor een aanvaller van Boskant, die de bal oog in oog met Van Selow over de keeper, maar ook over het doel wist te wippen.

Zoals wel vaker gezien afgelopen seizoen, weet SJVV over karakter te beschikken. En ook in deze wedstrijd hield het daar een punt aan over. Juul Goossens werd uiteindelijk het ‘goudhaantje’ door pal voor tijd de bal hard via de lat in de goal te schieten. Een mooi moment voor het team maar ook zeker voor hemzelf na een lange herstelperiode en gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd een terechte puntendeling.

Komende zondag wacht SV De Braak, daarna is SJVV een weekje vrij. Om enige aansluiting te maken aan de bovenkant van de ranglijst zal het weer eens moeten winnen. Aanvang wedstrijd in Helmond is 14.30 uur.