13.1 C
Deurne
donderdag 3 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneDeurnese Luuk Hermans (23) door naar finale Uniek Sporten Talent; ‘Nee komt...

Deurnese Luuk Hermans (23) door naar finale Uniek Sporten Talent; ‘Nee komt niet in zijn woordenboek voor’

Voor de 23-jarige Luuk Hermans uit Deurne is sporten heel belangrijk. Toch is het door zijn lichamelijke beperking voor hem niet zo vanzelfsprekend dat hij zijn favoriete sport kan uitoefenen. Dat houdt hem desondanks niet tegen om al jaren actief te zijn met fitness en sinds december vorig jaar ook met het rijden van een handbike. Luuk doet mee aan de verkiezing van het Uniek Sporten Talent van 2024 en is inmiddels doorgedrongen tot de finale.

Uniek Sporten bestaat uit een aantal regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Elk jaar wordt door de organisatie een prijs uitgereikt aan sporttalenten die gebruikmaken van de diensten van Uniek Sporten. Aan de verkiezing kunnen zowel individuele sporters als teams deelnemen.

Finale
Tot en met eind vorige maand kon er worden gestemd bij de ronde die bepaalde wie er door mag naar de finale in Amsterdam. Deze week werd duidelijk dat Luuk Hermans ook bij die groep behoort. “Dit is al een heel mooie beloning voor al zijn harde werk en onuitputtelijke doorzettingsvermogen. Dat hij bij de finalisten zit is geweldig; het zou helemaal mooi zijn als hij die titel straks ook nog gaat winnen”, vertelt moeder Ingrid.

Vanwege zijn progressieve spierziekte (HMSN type 5) is door artsen al vaker aan Luuk verteld dat hij bepaalde dingen niet zou kunnen. Maar daar legde de 23-jarige Deurnenaar zich niet bij neer: “Waar een wil is is een weg!” Sporten is zowel mentaal als fysiek belangrijk voor Luuk Hermans.

Handbike Battle
Daarom traint hij al jarenlang in de sportschool en heeft hij na lang twijfelen aan de Handbike Battle meegedaan in Oostenrijk en is hij Rookie of the Year geworden. Met bepaalde aanpassingen aan de speciale fiets kan Luuk bijvoorbeeld met zijn hoofd remmen en bepaalde dingen bedienen met zijn kin.

Nu maakt hij ook nog eens kans op de titel Uniek Sporten Talent 2024. Van 14 tot en met 28 oktober kan op de finalisten worden gestemd. De winnaar ontvangt naast de titel een bedrag van 1000 euro. Voor het geval Luuk wint, heeft hij alvast een bestemming voor het geld; hij wil graag een eigen handbike kopen.

Foto: Luuk Hermans/Uniek Sporten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen