13.1 C
Deurne
donderdag 3 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen Boekel Sport; blauwwitten op jacht naar eerste punten

Voorbeschouwing SV Deurne tegen Boekel Sport; blauwwitten op jacht naar eerste punten

In de jacht op de eerste zege in de competitie treden de blauwwitten komende zondag in eigen huis aan tegen promovendus Boekel Sport. De geelzwarten legden vorig seizoen met 55 punten beslag op het kampioenschap in de Tweede Klasse E en hielden zodoende hun naaste achtervolgers DAW Schaijk en VV Handel onder zich. Door dit succes maakt Boekel Sport dit jaar haar debuut in de eerste klasse.

De Boekelnaren zijn de laatste jaren sowieso aan een mooie opmars bezig, gezien het in de afgelopen drie jaar maar liefst tweemaal kampioen werd. Het voorbije seizoen was daarnaast pas het tweede jaar dat de Boekelnaren in de tweede klasse actief waren. Daarvoor speelde Boekel Sport nooit hoger dan de derde klasse.

Lijfsbehoud
Hoofdtrainer Michiel Jans loodste zijn elftal in zijn debuutjaar op Sportpark De Donk direct naar de titel. De 48-jarige oefenmeester sprak onlangs zijn vertrouwen uit dat hij zijn ploeg in staat acht om zich een niveau hoger te kunnen handhaven. Tot op heden werd op bezoek in Eersel bij EFC met 1-1 gelijkgespeeld en afgelopen weekend verloor Boekel Sport op eigen veld met een miniem verschil van medepromovendus s.v. Laar.

In een bekerpoule met eersteklasser HVCH en de tweedeklassers RKVV Erp en RKSV Merefeldia wist Boekel Sport enkel tegen eerstgenoemde club uit Heesch te zegevieren, waardoor het bekeravontuur al in een vroegtijdig stadium ten einde kwam.

Eigen jeugd
Ondanks de mooie successen van de laatste jaren wordt aan het gevoerde beleid in Boekel niet getornd. De selectie van de Boekelnaren herbergt namelijk uitsluitend jongens uit eigen jeugd. Aanvaller Tim Schuijers is met zijn 34 jaar de nestor van de selectie en Schuijers maakte al in het seizoen 2008-2009 voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van Boekel Sport. In al die jaren was hij goed voor maar liefst 121 competitiedoelpunten en in de wedstrijd tegen s.v. Laar wist hij voor de eerste maal in zijn carrière op eerste klasse niveau doel te treffen.

Door de nederlaag in de uitwedstrijd tegen VV Chevremont is het Deurnese vaandelteam momenteel nog puntloos en bleef het bovendien andermaal verstoken van doelpunten. Hoewel het veldspel in met name de eerste helft van een zeer acceptabel niveau was, wisten de blauwwitten dit helaas onvoldoende om te zetten in het creëren van doelrijpe kansen.

Oefenzege
Midweeks tankten de mannen van Frank Teeuwen echter wel vertrouwen op bezoek in Someren en werd een 2-4 overwinning geboekt. In deze wedstrijd konden diverse spelers na blessureleed weer wat ritme en speelminuten opdoen. Doelpuntenmakers aan Deurnese zijde waren Rens Joosten, Siem Nijssen, Joris van den Heuvel en Jasper Aarts.

Dit goede gevoel hoopt Deurne zondag uiteraard door te trekken in de wedstrijd tegen Boekel Sport. De drie punten zijn immers zeer welkom om weg te komen van de onderste plekken. Arbiter Roy Janssen is vanuit de KNVB aangesteld en hij wordt bijgestaan door de bondsofficials John Ruinard en Wim van Duuren. Om 14.30 uur klinkt het beginsignaal op sportpark de Kranenmortel.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen